Aldrig så meget dansk på TV2

Så kan TV2 melde sig ind i klubben af lokale broadcastere der har end hovedkanal, der “aldrig før” har sendt så mange timers dansk TV, som de gjorde året før.
Eller rettere.
TV2 sendte faktisk lidt flere procent dansk forrige år, men da de sendte flere timer sidste år, sendte de mere dansk sidste år, end nogen sinde før.

Hele 21 procent af programmerne var således nyhedsudsendelser på TV2.
-Og mellem klokken 17.00 og midnat var hele 15 procent af alt der blev sendt på TV2 også nyheder.
Det er mere end nogen anden ( hoved) kanal, som TV2 skriver det.

TV2 sendte i 2017 desuden flere dansksprogede udsendelser end tidligere.
Man kunne måske ligefrem kalde dem for ultra danske.
dansk indhold på TV2
Tallene der er at finde i en netop offentliggjort public service-redegørelse, der viser at også TV2 sendte netop så meget dansk at det blev til vilde 1.531 timers nyheder.
Igen der er “kun” 21 procent af programfladen, så de andre 79 procent var altså ikke nyheder.

Som TV2 skriver det, er det – selv i globalt perspektiv – en heftig satsning på netop lokale nyheder.
Eller som TV2 skriver det, er det “en usædvanligt stærk prioritering af nyheder”.

Administrerende direktør, Merete Eldrup, er enig.
Hun siger:
-Nyheds- og aktualitetsdækning er en kerneopgave for TV2. Vores grundlæggende forpligtelse er oplysning til seere og brugere, så de på et velinformeret grundlag kan reflektere, træffe beslutninger og deltage i samfundet og udviklingen af det, starter hun og fortsætter.

Læs også  Netflix får slag i Tyskland

-Udbuddet af nyheder på talrige platforme er større end nogensinde tidligere, og også fake news, forvrængninger og såkaldt clickbait er blevet en del af vores virkelighed. I denne situation er troværdig, professionel nyhedsformidling afgørende for samfundet – og formentlig vigtigere end nogensinde, slutter hun.
dansk indhold på TV2
De mange timers nyheder har – bedst af alt – givet TV2 en “stigende seertilslutning til TV 2 Nyhederne”.
Således havde alle TV2 nyhedsudsendelser i aftenfladen fremgang i 2017, målt alene på seertilslutning.

Og nu hvor sport end ikke er medregnet, er det vel på sin plads at pointere at sport og nyheder fra 17.00 til midnat når helt op på 28 procent, hvilket dog også medregner de regionale nyheder.

Kigges der på det danske lidt mere generelt, sendte alle TV2s kanaler 24.361 timers dansksproget TV, hvilket igen er mere end året før, nemlig 350 timer.

Hovedkanalen var bedst af alle og sendte – inklusiv alt – voldsomme 5.000 timers dansksproget indhold, der kan kaldes for dansk i 72 procent af programtimerne.

Noget, Merete Eldrup også er glad for.

Hun siger:
-Et af de steder, hvor TV2 i særlig grad rykkede sidste år, var på danske fiktionsserier. TV2 har i de senere år udvidet sin produktion af danske fiktionsserier og sender flest nye fiktionstitler og -sæsoner til voksne, og 2017 blev vores hidtil største fiktions-år, starter hun og fortsætter.
-Generelt har dansksproget indhold vores allerstørste fokus. Vi vil tæt på danskernes liv, glæder, sorger, udfordringer og udvikling, og netop det danske indhold sikrer den nærhed, relevans og debat, vi ønsker med seere og brugere, slutter hun.

Læs også  Flow TV kan stadigvæk

Alt sammen noget du kan læse videre om i den netop frigivelse Public service-redegørelse, som du finder Her