Vi hygger max i DK

DR er på vej med en reportage serie om danskere der hygger igennem.
Ikke under dynerne om vinteren ( som vi er orienteret ) men derimod, ene og alene fordi de er danske.
Som for eksempel fodboldspilleren og forretningsmanden Michael Laudrup, der kun har været ude i den store verden i få år, eller Connie Nielsen og Helle Thorning-Schmith, der alle ( vist nok og ind imellem ) bor i “Verdens lykkeligste land”, der såmænd er titlen på denne nye reportageserie på DR1, der bærer undertitlen “men hvor længe?”.
Noget der kunne henlede tankerne på at en god del af de der meget lykkelige danskere som formatet har besluttet sig for at finde, sjældent er i DK, og som forresten over de sidste mange år har levet.
Nå ja.
Alle andre steder.
Vi hygger max
Heldigvis baserer serien sin redaktion på “ internationale undersøgelser”, der”sætter Norden i toppen af lykkelige lande”.
Og det er så ellers det DR K er på vej til at “indkredse i et forskningsmæssigt og et kulturelt spor”.

Rapporten der er en af de fine, da den jo kommer fra FN, hedder (the) “World Happiness Report”, hvor Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland kan findes i toppen over “verdens lykkeligste lande”.

Og nu hvor DR K jo er til de lykkeligste af de lykkelige, kan seerne på den kanal se frem til “Verdens Lykkeligste Land?”, der denne gang er “rejst ud i verden for at søge svar på det eviggyldige spørgsmål om, hvad lykke er for en størrelse – set fra et nordisk perspektiv”.

Læs også  DR K fejrer 100 året for Første Verdenskrigs ophør

Chris Pedersen interviewer således i løbet af fem episoder, “en række nordiske kulturpersonligheder som Siri Hustvedt, Connie Nielsen, Michael Laudrup, Pernilla August, Rene Redzepi, Claus Meyer, Helle Thorning-Schmith, Lars Ulrich, Lisa Ekdahl, Sofie Gråbøl, Sharin Foo og Bjarke Ingels”, sat i perspektiv i interviews med forskerne Ove Solum, Robert Ferguson, Christian Bjørnskov, Gert Tinggaard og Mihaly Csikszentmihalyi.

Forskerne der – sådan helt tilfældigt – er fokuseret på “den nyeste lykkeforskning”, binder derfor “videnskabens resultater” sammen “med fortællinger fra personlighederne”.
Vi hygger max
Der bliver også plads til at hylde “store nordiske kunstnere som Lars von Trier, Sofi Oksanen, Björk og Lars Saabye”, der i følge presse matererialet, der – som altid – er skrevet af DR Marketing, har “sat globale aftryk med deres scandi noir”.

Begreber som “autenticitet”, “fællesskab”, “hygge”, “tillid” og “et realistisk optimistisk livssyn”, bliver en “fast bestanddel af” formatet og stiller derfor spørgsmålet om “et realistisk optimistisk livssyn” er blevet en del af “den nordiske opdragelse”.

DRK lover foreløbigt fem episoder, der bliver sendt på torsdage.