Kanal 5 og Eurosport satser hårdt på Giro d’Italia

Folk der bare ikke kan leve uden at kigge betaget på de der pinde, vi andre kalder for ben, der – det til trods – kan få cykler til at køre meget hurtigt, har en masse at se frem til denne sommer.
Her på fredag er der således “enkeltstart” i Jerusalems gader, på det der også er kendt som “Grand Tour-sæsonen”, der – helt ekstraordinært – starter i Israel, og bliver der i “løbets tre første etaper”.
Først derefter går turen tilbage til bjergene i Italien, der helt sikkert er lidt højere.
Tilbage i Israel er Thomas Bay, Brian Holm og Jesper Worre med hele vejen.
Det er dem der guider seerne gennem den såkaldte “rundtur” og de første tre første etaper, der – heldigvis – kan ses på både Kanal 5 og Eurosport.
Giro d’Italia på Kanal 5 og Eurosport Player
Så kunder har købt adgang, kan se med og glæde sig over hastigheden, varmen og lidt til ( der er sygt varmt i Jerusalem, allerede nu ) ( 31 i snit på fredag ), fra sidst på ugen.

Som enkelte har gættet og måske endda hørt, er det planen at udvikle deres streamplatfom, Eurosport Player, hvorfor cykel elskere der kan finde mere information, samt eksklusivt indhold i form af blandt andet Rasmus Petersen og Sebastian Lander, der både fortæller “anekdoter”, suppleret med “italienske fraser”.
Det er med andre ord muligt at få meget mere cykling, også på din mobil.

Læs også  DR bygger bro - og bliver hædret

Anders Bay, der er sportsdirektør for Discovery Networks Danmark, glæder sig.
Og siger:
-Giroen rammer vores platforme på et tidspunkt, hvor der er håb, om at dansk cykling står foran en ny gylden æra med ryttere, der vil frem i verden. Seksdanske ryttere stiller til start, og det er en anledning for os til at teste nye greb på et af verdens mest spektakulære løb. Derfor har det været naturligt for os at supplere den traditionelle dækning med en ny digital satsning, der giver danske cykelentusiaster den bedste second screen oplevelse, starter han og fortsætter.
-Under hele Giroen vil man på Eurosport Player kunne opleve ”Giro d´Italia al dente”. Her udfordrer vi alle konventioner i forhold til den klassiske måde at dække sportsbegivenheder på. Kort fortalt forvandler vi hver eneste etape til en ”diskussionsklub”. Både før og efter – men også under etapen. Det betyder, at vi hele tiden hopper frem og tilbage mellem studie og live-signal fra Italien. Vi nørder igennem og dyrker detaljen, slutter han.

Selve løbet bliver naturligvis fulgt op af lange og grundige op- og nedtakter fra studiet, samt separate dittoer der ( eksklusivt ?) lever på Eurosport Player, hvilket jo både giver seerne muligheden for at se med og lige få det sidste når de er nede i brugsen.
Discovery har naturligvis deres egne “hold” i Italien, der både følger med dem der cykler og en masse andet, da der jo sker utroligt meget på i og omkring de italienske landeveje.
Giro d’Italia på Kanal 5 og Eurosport Player
Er du til de danske ryttere, er der som pointeret også godt nyt.
Michael Mørkøv, Mads Würtz Schmidt, Christopher Juul-Jensen, Lars Bak samt Niklas Eg og Mads Pedersen, har alle fine chancer for at få flotte placeringer, og ellers markere sig.

Læs også  Mere Gidseltagningen

Thomas Bay, forklarer:
-Det er en spændende flok, som rummer forskellige kvaliteter. Det bliver interessant at se, at om de kan tage de toneangivende takter med fra forårets løb, hvor flere af danskerne viste superform. Der er nok ingen af dem, som kommer til at blande sig i toppen af klassementet, hvor den forsvarende mester Tom Dumoulin og Chris Froome må forventes at skulle køre om sejren. Men jeg glæder mig rigtig meget til at se Mads Pedersen, som specielt i den anden uge vil kunne gå efter en etapesejr, slutter han.

Det er muligt at prøve den såkaldte Eurosport Player gratis i hele to uger, hvilket så gerne skulle få dig til at betale for resten, hvilket er pænt relevant, da Giro d’Italia, jo kører fra den 4. til den 27. maj, efterfulgt af en potentiel ligeså heftig dækning af “Tour de France”, der kører fra den 7. til den 29. juli.
Er det ikke nok med to hjul, er der endelig “Vuelta a Espana” fra den 25. august til den 16. september.

Det fremgår ikke af historien her, om Kanal 5 og Eurosport har lignende planer med de to andre store løb, hvor specielt TV2 jo sidder ret godt på “Tour de France”.