Streamere skal også se DR

DR har netop besluttet sig for at den yngre del af befolkningen streamer, og derfor sjældent ser flowTV.
Det vil DR nu gøre noget ved, hvorfor de “skruer op for dokumentarer til streamerne”.
Som du har gættet handler sådanne tiltag om at få ordentlige aftaler på plads, før de her dokumentar produktioner indkøbes, så de kan streames til de der unge, der ikke længere ser flowTV.
Streamere skal også se DR
DRTV, der for – ikke streamere – er DRs app der kan bruges til at streame fra, er derfor på vej med en daglig og “særlig” dokumentar dag, hver uge.
Det betyder at dem der streamer skal vænne sig til at “DR er i gang med en omstilling mod øget digital publicering”.

Unge potentielle DR kiggere kan derfor opleve Natascha,. der indtil hun kom i flowTV, var en “ukendt teenagepige fra landsbyen Kundby”, der pludselig blev udnævnt til “unibomber” nummer 1, der – indtil videre – blot havde planer om at “bombe sin egen folkeskole” samt en “jødisk skole i København”.

Dem der ikke har set produktionen kan gætte på at den handler om “Hvem var hun” og “kunne nogen have forhindret, at hun blev radikal islamist”.
Blandt andet i form af dybe og lange samtaler med Nataschas storebror Daniel.

Læs også  Doggystyle viser vejen for DR

Serien er en “DR2 Dokumentar”, der som vi læser det, får premiere på DRTV først.

Hele konceptet ( mere doks på streamtjenesten DRTV ) starter mandag den 14. maj, altså idag, hvor det nye format “Mandagsdoks – tættere på virkeligheden” åbner.
Streamere skal også se DR
Peter Rosberg, der er publiceringschef på DR Medier, håber på at flere ( der ikke ser flowTV ) begynder at kigge med.
-Det er vores forhåbning at vi med satsningen kan åbne genren for flere, end den traditionelt har appelleret til, starter han og fortsætter.
-Den ugentlige dokumentarpakke skal indeholde både den brede dokumentar, det mere specialiserede dokumentartilbud samt dokumentarer målrettet unge, og det er vores forhåbning at vi med satsningen kan åbne genren for flere, end den traditionelt har appelleret til, slutter han.

DR er i samme omgang ved at “omlægge sin publicering”, der er “måden programmer udkommer på”.
Planen er – for fremtiden – at blive “mere digital”, der hænger sammen med at en del ikke længere ser helt så meget flowTV som tidligere.
DR ser dog ikke ud til at være på vej med “formater” målrettet specielle grupper, som – for eksempel – unge, der er notorisk kendte for ikke at kigge med.
Holdningen er fortsat at “flere danskere vælger at streame tv-indhold”, med det lille twist at “særligt yngre danskere fravælger at se tv via et traditionelt tv-apparat”, så DR er altså klar over at de unge i pænt udtalt grad ikke ser helt så meget flowTV som tidligere.
Streamere skal også se DR
Peter Rosberg forklarer videre at planen er at sende ( publicere ) “dokumentarer for enhver smag”, hver uge.
-De store dokumentarer, som når der sættes fokus på urolighederne 18. maj på Nørrebro her 25 år efter, eller når Kronprins Frederiks livs skildres i to dokumentarer, starter han og fortsætter.
-Dokumentarer målrettet seere med særlige interesser – blandt andet en ny amerikansk dokumentarserie om Vietnam-krigen og en svensk om Palme-mordet, forklarer han videre.
Og understreger:
-Og ikke mindst dokumentarer rettet mod de yngre seere, der er blandt de ivrigste streamere, slutter han.
Streamere skal også se DR
DR er med andre ord på vej med en slags “holdnings ændring” til distribution af deres indhold.
Peter Rosberg videre kan forklare:
-Fremover vil mere indhold således blive publiceret på DRTV, i nogle tilfælde først dér og i visse tilfælde kun dér. Og her spiller dokumentarer og dermed det nye faste ”mandagsdoks” tilbud en central rolle, fortsætter han.
-Dokumentar er en genre, som kan noget helt særligt i forhold til at spejle verden og virkeligheden omkring os, og som samtidig egner sig godt til streaming. Det er derfor en helt oplagt ambition for DR, at DRTV skal være hjemsted for de bedste og mest troværdige danske og udenlandske dokumentarer, slutter han.

Læs også  April går amok i serier