DR er parat til VM 2018

Nu er landet jo blevet beriget med et par fine bygninger på havnen i de største byer her på det sidste.
Og da en af de nye, findes i Aarhus, hvor DR sporten jo bor nu, står Peter Møller og DR snart parat til at “byde velkommen til fodboldfest på DRs kanaler”, når VM starter i Rusland, om snart.

Dermed er der blot en måneds tid til at vi alle igen kan se frem til at der bliver sparket, filmet og alt det andet, som jo er en del af VM.
Og mens TV2 etablerer en seperat HDR kanal, til alle der vil se med, vælger DR i stedet at flytte redaktionen ned på havnen i Aarhus.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, forklarer:
-Intet er bedre til at bringe danskerne sammen end de helt store sportsbegivenheder. Og med et VM med dansk deltagelse bliver det ikke større. Vi ser frem til at skabe en stor fest for hele Danmark med udgangspunkt i Aarhus. Samtidig er VM også en god lejlighed til at gøre os alle sammen klogere på både værtslandet Rusland og de øvrige nationer, starter han og fortsætter.
-Vi har en stor digital ambition, der handler om, at stille denne fantastiske sportsrettighed til rådighed for danskerne, når det passer dem, slutter han og løfter dermed sløret for at DR for alvor er ved at rulle deres “digitalisering” ud på alle platforme, i 360 grader.
Ultra Factor VM

Læs også  NEP Europe går op i UHD

Skulle der findes enkelte der ikke er klar over hvornår det er VM i fodbold 2018, tid, så er det fra den 14. juni og frem til den 15. juli.
Altså mere end en måned hvor det handler om bold.

I den forbindelse, ser det ud til at DR – igen – prøver noget nyt.
Som vi forstår det, er det således planen at lade “en og samme” redaktion varetage alle platforme, hvorfor fans og andre interesserede vil kunne opleve VM på TV, radio og digitalt på netop så mange måder at det bliver rigtigt morsomt.

Fik vi pointeret at det hele sker i Aarhus nye havnepark.

Selve VM, bliver så ellers delt af DR og TV2, sådan at begge hovedkanaler sender “alle kampene sammen”.
På DR sker det således på DR1, hvor de såkaldte “samtidighedskampe” bliver sendt.
Det vil dog også være kampe der bliver sendt på DR3.

DR udvider denne gang deres dækning af VM til også at inkludere børn.
Således kan børn der ser “Ultra Factor” med Joakim Ingversen, se frem til at der snart kommer en VM-version af dette på DR Ultra.

Er du bare til det digitale, vil det være muligt at følge med på dr.dk/vm, hvor det bliver muligt at finde alt fra “korte kampreferater”, når den enkelte kamp er slut, suppleret med muligheden for at “gense alle spektakulære detaljer”.

Læs også  TV2 branding film får hæder

Er du til dr.tv, som de skriver i pressematerialet ( der er et italiensk diabetiker site ), kunne du i stedet overveje at besøge dr.dk/tv, hvor det bliver muligt at se “sammendrag fra samtlige VM-kampe”.

Der er åbenabart stadig lidt forvirring om hvem der sender hvilke kampe, hvorfor det – som eksempel – vil være muligt at se med på dr.dk/vm, hvor der ud over en række “unikke VM-historier”, vil være et “overblik over seneste nyt fra den danske lejr samt et overskueligt VM-program, så man nemt kan se, hvornår kampene spilles og om den sendes på TV2 eller DR”. ( dermed bliver det hele altså – alligevel (?) – ikke sendt på begge hovedkanaler.
Ultra Factor VM
Slutteligt.
Dem der hører P3, kan glæde sig til et opprioriteret “Liga”, der udvider deres sendetid til at sende fra klokken 16.00-22.00, som vi læser det, hver eneste dag i hele perioden.
Eller i det mindste de dage hvor der bliver spillet kampe ( det er nok hver dag ?)

Nu hvor der er tale om en folkefest, kan de lokale i Aarhus, se frem til at DR arrangerer storskærmsvisning samt fodboldhygge, ganske som det har været muligt på havnen i København i en årrække.
Tilbage i Aarhus kan de fremmødte se “alle VMs kampe sammen med familie, venner og glade mennesker”.
Og da DR ydermere disker op med “masser af sjove aktiviteter for hele familien mellem kampene”, vil der – suppleret med studieudsendelser både på DR1, Ultra og P3 – være masse at opleve på havnen i smilets by.

Læs også  DR går efter breddeidrætten i 2019

DR har i samme omgang hyret Peter Møller, til at være vært på DRs VM-udsendelser.
Han får selskab af “en række store fodboldprofiler”.

DR har ydermere indgået et samarbejde med Eurosport om eksperter, hvorfor Flemming Povlsen, Mads Junker, Mikkel Bischoff vil optræde ( som udlånte ) eksperter i studiet.
Og nu hvor det er noget med bold kigger årets dansker i 2017, Nadia Nadim også forbi.

I Rusland vil Tina Müller og Josefine Høgh stå klar.
Samarbejdet med Eurosport, betyder ydermere at Lars Jacobsen, Morten Bruun, Mikkel Bischoff og Brian Laudrup også kigger forbi studiet.