Svensk komedie vinder Series Mania penge

Vi er helt sikker en del der ikke kender til “Series Mania”.
Det er en størrelse du finder i Lille i Frankrig, der giver støttekroner til projekter der ser så lovende ud at de bare må realiseres.
Altså som “Series Mania” ser det.
Og nu hvor svenske Jarowskij netop har fået fingre i 50.000 Euro, på den konto er det vel værd at fejre.
Bedst af alt er der lidt dansk stjernestøv inde over, da Piv Bernth, CEO of Apple Tree Productions faktisk har været med til at bestemme at denne svenske komedie nu kan gå i optagelse.

Serien der skulle ende med både at blive indspillet på svensk og engelsk går i optagelse til foråret, næste år og skulle – i den internationale version – komme til at hedde “We Got This!” og blive på 6×44 minutter, hvilket jo svarer til en times tid, på reklamekanalerne.

Projektet, vandt i den forbindelse alene på pitch, hvilket jo er et vink om at gode manuskripter rent faktisk godt kan finde penge, hvis de leder efter dem.
Series Mania
Series Mania, er i den forbindelse en del af The European Project & Talent Forum, der blev afholdt igår.
Bedst af alt ser det nu ud til at SVT, der er inde over serien, nærmest er gået igang med at programsætte serien, der vandt foran 15 andre.

Læs også  Bunken af Emmy serier på DR1 vokser

Skulle du være interesseret i at høre historien om hvad serien kommer til at handle om, er det såmænd historien om en amerikaner der lever i Stockholm, der pludselig finder ud af at der er en dusør på 50 millioner svenske kroner til den der kan opklare mordet på Olof Palme.

Og da det jo kun kan gå galt, har Santiago Gil og Schiaffino Musarra, efter sigende, skrevet så spændende et manuskript at serien nu bliver realiseret engang i april 2019, på svensk og engelsk.

Ud over Piv Bernth, var Christophe Riandee, vice-CEO of Gaumont; Damien Couvreur, creative executive, international originals, at Netflix; Nacho Manubens, director of content at Atresmedia Studios; and Anne Mensah, head of drama at Sky i juryen.

Christophe Riandee begrunder valget af vinder således:
-Schiaffino Musarra from Jarowskij was able in just 10 minutes, thanks to a brilliant pitch, to describe characters that were gripping and a storyline that was compelling. Couple this with the fact that dark comedy is often harder to produce than drama and we unanimously voted for “We Got This!” and are delighted to award him with the 50.000 Europrize, slutter han.

Det er foreløbigt anden gang at der uddeles penge til et godt manuskript.

Og så er der allerede flere svenske serier derude, der har været forbi med deres pitch.
“Jordskott” blev pitchet der, uden at vinde.
Kom det til trods videre til, Sundance TV.

Læs også  Alle mod 1 solgt til Tyskland

ITV’s “Liar” og S4C/BBC Wales drama “Keeping Faith” er også bleve pitchet der ( og er underforstået derfor blevet realiseret.)

Ejeren af Jarowskij, der er Banijay Group, glæder sig over udviklingen.

One thought on “Svensk komedie vinder Series Mania penge

Kommentarerne er lukket.