Netflix får slag i Tyskland

En del tyder på at Netflix ikke længere “bare” kan tilbyde bunker af indhold på visse markeder uden at de kontribuerer til dette marked.

Det er i hvert fald hvad Tyskland ser ud til at have besluttet, hvorfor de han anklaget Netflix for at “challenged the law”, konkret af de ikke synes at de skal betale for at den lokale industri afgår ved døden, bare fordi kunderne kan få det hele til den halve pris hos netop Netflix.

Sådan noget skal man åbenbart ikke sige til tyskerne.
Der har taget sagen forbi the European Union Court of Justice, der har besluttet sig for at være enige med tyskerne i en tysk lov.
Streamtjenester kan også være bange
Så – for fremtiden – vil Netflix operere i Tyskland, skal de “kontribuere” til the German Federal Film Board (FFA, Filmförderungsanstalt), der finansierer lokal film og TV produktion.
I princippet netop det som en række film og TV folk længe har foreslået Kulturministeren at hun burde skrive ind i hendes kulturpolitik, eller måske bare i det medieforlig, der netop er blevet udsat i et par dage.

EU domstolen tager udgangspunkt i en lov fra 2014, der – desværre – kun findes i Tyskland, men som til gengæld er fra 2014, som the European Union godkendte i 2016.

Og da loven siger at streamere i Tyskland skal kontribuere til lokal tysk filmproduktion med 2,5 procent af deres “revenue”, hvilket – alt efter hvem du spørger er brutto omsætningen eller netto ditto.
Streamtjenester kan også være bange
Netflix argumenterede at de da slet ikke er et tysk selskab, og derfor blot kan gøre hvad de vil.
Det valgte retten at se stort på, nu hvor Netflix jo netop opererer i et marked hvor loven er vedtaget.
Herefter bliver det så ellers lidt teknisk.
EU domstolen valgte nemlig ikke at beslutte om legaliteten af det selskab der er etableret i Tyskland af Netflix så de overhovedet kan operere i Tyskland.
Havde de gjort dette kunne Netflix nemlig have valgt at anfægte beslutningen ved en tysk domstol.
Indtil det er muligt, må Netflix i værste fald hoste op med 2,5 procent af deres ( brutto/netto ) omsætning til the German Federal Film Board.

Læs også  Netflix løber med 50pct af omsætningen

Eller ophøre med at operere der.
Streamtjenester kan også være bange
Netflix skriver i en presseting:
-The Court’s decision on this procedural matter is disappointing though not surprising as we knew we first had to clear with the Court whether our case was admissible, starter de og fortsætter.
-We will review the full details of the decision when they are made available, slutter størrelsen.