Kampen om Matador seerne fortsætter

Pænt mange af landets TV seere, er såkaldt “ældre seere”.
Ikke at det betyder at de er “specielt gamle”.
Det betyder omvendt at de er rigtigt glade for en bestemt slags “nostalgisk TV”, der – sagtens – kunne se ud som om at de også må være godt oppe i årene.
Det har som bekendt ført til at TV2 Charlie har fået pænt meget succes.
Så meget at hovedkanalen på TV2 for nyligt kunne genudsende sidste store drama succes fra netop Charlie, men endog særdeles flotte seertal som konsekvens.
50erne var en god tid

Nu har TV2 så besluttet sig for at prøve igen.
Metoden er “Sygeplejeskolen”, der for dem der bare ikke kan vente, får premiere engang til efteråret.

Og selv om at det ikke kan overraske er det en Charlie/SF Studios produktion, der netop er gået i optagelse.
Igen.
Målgruppen er på ingen måde yngre seere.
Så derfor er handlingen henlagt til de vilde 50ere, hvor seerne bliver taget med ind på et hospital, hvor der – ikke overraskende – også er plads til en god portion “Upstair/Downstairs” komedie, der jo ser ud til at være det absolutte succeskriterie i alt fra “Matador” til “Riget” og sidst i “Badehotellet”.

Man kunne i den forbindelse fristes til at mene at der absolut intet er sket med dansk filmproduktion siden 1978, men det ville nok være at stramme den.

Læs også  Når man ser bort fra streaming

Uanset dette, følger handlingen i “Sygeplejeskolen” de to sygeplejestuderende Erik, Anna og deres medstuderende.
De bliver tidligt i serien optaget på sygeplejerskeuddannelsen.
Og da det er første gang mænd og kvinder går i samme skole, giver det masser af udfordringer, suppleret med at det jo ikke er længe siden at der var lidt ballade med nogle tyskere.
50erne var en god tid
Bedst af alt er der et hospital tilknyttet, hvor alt fra rigtigt sygeplejersker til overlæger og andet Upper Class hænger ud, så der bliver altså også plads til et drama i den retning.
Altså, hvis det er den vej manuskriptet bringer historien.

Tilbage til det frække i at unge mænd og ærbare kvinder undervises under samme tag.
Det er som pointeret helt nyt på det tidspunkt, hvorfor “der venter de studerende en helt ny tilværelse med både udfordrende undervisning, skræmmende eksamener, stive regler og forældede konventioner”.

Og nu hvor der også er en autoritære overlæg, Bent, har du gættet det.
Det bliver uhyggeligt, undskyld meget dramatisk.

Senia Dremstrup der er producer, forklarer:
-Ved at tage afsæt i historien om uddannelsen af de første mandlige sygeplejersker behandler vi det stadigt aktuelle tema om mangel på varme hænder. Det giver serien en nutidig berettigelse og aktuel dybde, starter hun og pointerer at serien allerede er gået i optagelse, og bliver skudt i perioden fra maj til juni 2018.
Konkret på 6 uger.

Læs også  Charlies Hjertegalla

SF Studios har valgt Claudia Boderke og Lars Mering som hovedforfattere, mens Roni Ezra er instruktør.

Blandt de medvirkende finder den interesserede Ulla Vejby, Benedikte Hansen, Katrine Greis-Rosenthal, Asta August, Jesper Groth, Mikkel Hilgart, Anna Stokholm og Thue Ersted Rasmussen.
Altså ud over de ledende spillere der er Morten Hee Andersen som Erik og Molly Blixt Egelind som Anna.
50erne var en god tid
Sune Roland der har bestilt serien siger:
-“Mercur” var en kæmpe succes for TV2 Charlie, og det betød meget for os, at vi kunne give seerne en dansk kvalitetsserie om en tid, som mange husker og kan spejle sig i, starter han og fortsætter.
-Med “Sygeplejeskolen” kan vi fortsætte arbejdet med at give dansk kvalitetsindhold til Charlies seere og bygge videre på en stærk portefølje af historiske fiktionsserier, der fortæller noget om os danskere og den historie, der har formet os som et fælles folk, slutter han.

Slutteligt må man ikke glemme hospitalets “autoritære overlæge”, Bent, der spilles af Jens Jørn Spottag, samt “den dominerende afdelingssygeplejerske”, Ruth der spilles af Anette Støvelbæk.