Netflix shopper DK

En del tyder på at Netflix netop har lavet en større aftale med en af de store producenter herhjemme.
Og nu hvor Kim Magnusson, der er M&M Productions har reageret positivt, er der – som vi læser det i blandt andet Variety – indgået en såkaldt multi-year aftale, der dermed må formodes at inkludere en række produktioner, der bliver sluppet eksklusivt på Netflix, for – måske – efterfølgende at blive solgt til – for eksempel – DR, der kan få lov til at investere i produktionen, mod at de først kan vise den, når den er kørt færdig på Netflix.

Kim Magnusson har indtil videre kun kommunikeret via email i den forbindelse, og skriver blandt andet:
-Der skal nok være folk, der undrer sig og spørger, hvorfor jeg går til Netflix, starter han og fortsætter.
-Jeg er selvfølgelig beæret over, at Netflix vil arbejde med mig. Netflix ønsker at lave lokalt indhold, og lige nu er der stor interesse for Skandinavien. Vi arbejder godt, vi taler engelsk og vi har en fantastisk evne til at fortælle historier, forklarer han videre.
-Selvfølgelig kan jeg ikke bare lave hvad som helst, men jeg kan foreslå projekter og så vil der være en meget kort kommandovej. Og når først Netflix siger ja, så ligger pengene der. I Danmark er det tit sådan, at man skal vente i mange år, fordi man søger penge flere steder og alle skal blive enige. Dette bliver en helt anden måde at arbejde på, slutter han og understreger dermed at DFI er på vej til at begynde at ligne en slags ubrugt parkeringsplads, der blot bruges ( de har jo 2-300 millioner til film produktion om året ) som en slags springbræt indtil Netflix ringer.
Der jo let kunne tænkes at blive suppleret af Amazon og HBO, der jo også sagtens kunne tænkes at ende med at ringe.
Og spise alt ny indholds produktion.

Læs også  Streams stiger i pris

At Netflix allerede har sendt “The Rain”, der ( mildest talt ) er blevet sendt til hjørne efter elendige anmeldelser, er mindre relevant.
Kim Magnusson vurderer blot at en fremtid med Netflix, vil resultere i en anden måde at producere på, end hvis den enkelte produktion – som eksempel – ellers ville være blevet produceret under filminstitutternes støttepulje.

Kim Magnusson, har med andre ord ingen problemer med Netflix:
-Der skal nok være folk, der undrer sig og spørger, hvorfor jeg går til Netflix. Men jeg har talt med Netflix i mange år, og jeg ser det her som et tilbud om at få flere midler til vores filmindustri. I øjeblikket er der mange talenter, der aldrig kommer i gang med deres projekter, fordi der mangler penge, fortsætter han.
-Og jeg synes, at man skal være åben og omfavne de muligheder, det giver. I mine øjne, er vi ikke to lejre, der skal bekæmpe hinanden. Der kan sagtens komme noget godt ud af dette for alle parter.

Som altid har Netflix ingen kommentarer.
De har dog været så venlige at svare i en anden mail, via Ian Bricke, der er Netflix’s director of content acquisition.
Og da de “er spændt over muligheden for at samarbejde med Kim Magnusson”, må man formode at der kommer en masse film og måske flere serier ud af det tiltag.

Læs også  Upopulært TV2 salg spøger fortsat

De skrev videre:
-Han har et stærkt netværk i Skandinavien og har bevist, at han kan producere film af højt indhold. Skandinavien har et stærkt gen for historiefortælling, og vi er glade for at Kim vil hjælpe os med at producere lokalt indhold til vores internationale publikum, slutter Netflix.

Spekulerer du over hvilke projekter der nu skal i produktion, går der allerede rygter om en såkaldt “biopic” om Victor Borge, som Mette Lisby og Jesper Bæhrenz er writer/producer duo på.
M&M Productions har tidligere været ude og forklare at de er på vej med flere film og en serie her.
Suppleret med hvad der – indtil videre – blot kaldes for “thrillers” og “romantic comedies”.
Budgettet på de enkelte film ser ud til at være på noget der minder om 2 – 6 millioner US dollars ( cirka 12-36 mio ), film, og dermed væsentligt mindre til TV serier episoder.

Hvordan planen er at integrere lokal del finansiering og imod hvad, er fortsat uklart.
Omvendt er der ingen bagende på aftalen, hvilket reelt kunne betyde at M&M Productions kan lave lige så mange film og serier til Netflix som de vil.
Så længe de giver oveskud er giganten frisk.

Det forventes at der indgås eller igangsættes et eller flere projekter i juni/juli.
Der i bedste fald kan gå i optagelse/pre-production allerede til efteråret.
Det er muligt løbende at læse hvad der ellers sker på Netflix her.
Her en promo for The Rain

Læs også  Netflix satser hårdt på Europa