DR på vej ind i møjsag

Den såkaldte licensmoms, som alle har betalt “oven i” (?) deres licens til DR, er netop blevet godkendt, sådan at forstå at en advokat virksomhed og en gruppe borgere længe har klaget over denne, altså momsen, hvorfor DR ( og dermed staten ) står foran et potentielt “gruppesøgsmål”, hvor alle – og det kunne jo så blive til alle, alle, kan vælge at sagsøge DR for den “ekstra” moms de har betalt for at kunne se blandt andet Matador.

Problemet er at det potentielt vil koste DR, og dermed staten milliarder af kroner, og – i princippet – åbner op for det næste “gruppesøgsmål”, nemlig “hvorfor skal jeg betale for DR over skatten, når staten blot kan lukke for adgang til DR”.

Indtil videre er DR jo end ikke flyttet over på finansloven.
Men da det efter sigende skulle være det, som Kulturministeren ønsker, bliver det nok realiseret uanset hvor meget de her medieforhandlinger måtte blive forsinket.
Søgsmål mod DR - licensmoms
Tilbage til den her licensmoms, har DLA Piper netop fået bevilliget fri proces til at sagsøge staten på vegne af alle der har lyst.
Og da det potentielt er ligeså mange retssager som der er licens betalere, er det sandsynligt at staten blot vælger at betale “momsen på licensregningen”, der er “i strid med EU-retten” tilbage til alle.

Læs også  EU Kommissionen og The DSM

Og da det er et par millioner betalende gæster, der har betalt cirka 500 kroner i forkert moms de sidste ti år, er prisen – potentielt – op til 10 milliarder alene i for meget/ulovlig opkrævet moms.

advokat Peter Lunau Larsen fra DLA Piper siger i flere medier:
-Der er ingen risiko, kun muligheder.
Han understreger at det er vigtigt at “tilmelde sig søgsmålet, hvis man ikke vil risikere helt at miste muligheden for at få moms tilbage”.
Som vi forstår det, noget som alle der har betalt licens kan gøre.

Og netop fordi det er “fri proces”, koster det ikke dem der sagsøger staten en krone.

Fristen for at tilmelde sig dette gruppesøgsmål, er den 13. juni, hvor alle der mener at de har betalt licens de sidste ti år, reelt står til at kunne hente ( noger der kunne ende med at ligne ) 5000 kroner, i forkert indbetalt moms.
Vil du være med, kan du tjekke kraevlicensmomstilbage.dk her.

Indtil videre er det blot et par hundrede der har tilmeldt sig.
Men nu hvor det hele ruller i en række medier, på Facebook og alle andre steder, glæder advokaten sig til at blot at tage en mindre gebyr af de – potentielle – ti milliarder staten kunne ende med at skulle betale tilbage.

Læs også  Seerne mener: politikerne blander sig for meget

Den amerikanske Advokatvirksomhed, DLA er ydermere klar over at de som virksomhed vil få enkelte sagsomkostninger, som staten jo også skal betale.
Så hvis der er mange der tilmelder sig, bliver der nok også plads til lidt bonus nede i advokatfirmaet.

Det er i den forbindelse fortsat ukendt om det rent faktisk er muligt at føre en sådan sag, her i landet, om den skal forbi EU-domstolen eller om staten blot må kaste håndklædet i ringen og tilbyde alle der har betalt licens de sidste 10 år, et par år uden den udgift.

Skatteministeriet har ganske morsomt absolut ingen kommentarer til udviklingen, der jo – potentielt – vil koste staten op imod 10 milliarder kroner.
Igen.
Det er i den forbindelse uklart om det er i DR fejlen er begået eller hos staten.
Det er dog ikke DR der sagsøges, men staten.