Ishockey i heldig sloMo

Vi var sikkert en del der ikke tænkte meget over hvor heldige de der slow motion billeder var, ved det netop spillede VM i ishockey.
Omvendt, hvis du husker tilbage kan du sikkert erindre at det var superskarpt, og stod sådan “lidt bedre” end vi er vant til.

Årsagen er, i den forbindelse er simpel.
NEP UHD-1 OB vognen, der var forbi, er blevet opgraderet.
NEP har nemlig investeret det meste af en jetjager i en heftig version af en EVS XT4K server, der nu findes i alle deres “Flagskibs OB vogne”.
Vognen her, der normalt bor i Sverige, var det til trods, maxet lidt ekstra op til VM, da det jo går ret hurtigt, når pucken først flyver gennem luften.

Ishockey VM i heftig SloMo på EVS servere
Derfor havde de den vildeste version af en XT4K ChannelMAX server med, som EVS, havde været så venlige at levere op til kampene.
Og nu hvor den kan styre alt fra ingest, til playout, slow motion, replay og highlights på en og samme “maskine”, er det lidt af en løsning de havde med.

I den forbindelse. Du har gættet det.
Der blev produceret i 1080p, ikke i 4K, som vi først troede.

Skulle du i den forbindelse gætte på at NEP var så over-priviligerede at de havde fået fingre i en af de nye XT-VIA server, tager du fejl.
Den kommer først til sommer.
Omvendt skulle NEP været netop så højt på listen over hvem der bliver opgraderet først, at de reelt er opgraderet.
De mangler bare installationen.

Læs også  Panasonic ude med go ide

Det var i den forbindelse – som vi læser det – premiere på UHD-1, der er skabt til ultra high profile events. ( og som derfor allerede idag kan producere i UHD HDR )
Og nu hvor the 2018 IIHF Ice Hockey World Championship, var et af slagsen, havde NEP taget deres vildeste våben med ind til Royal Arena i København.
Ishockey VM i heftig SloMo på EVS servere

Skulle du i den forbindelse have glemt at det ikke var det eneste de tog tilbage til Sverige ( svenskerne vandt jo ) så var NEP rent faktisk HBS, eller Host Broadcast Service, på det “job”, hvilket kunne tænkes at være årsagen til at de gik sådan lidt “overbord” med den lækreste teknik.

I forhold til kameraer havde de 30 af slagsen med
Heraf var der dog “kun” fem der var triple-speed super motion kameraer.

Igen den heldige XT4K ChannelMAX
https://evs.com/en/product/xt4k
server, er altså en 12 kanals HD løsning, der problemfrit kan håndtere både “de hurtige” og de langsomme kameraer, inklusiv lynhurtig adgang til SloMo replays, og highlights ( sammenklippet ) til fans og TV seere.

UHD-1 baserer i den forbindelse deres arbejde på XFile3 systemet, der ligeledes er et EVS koncept.

Som vi forstår det, blev output (kun ?) produceret i 1080p50, mens 4K HDR, enten blot blev optaget, men ikke broadcastet, eller også er det ikke lige noget de har lyst til at tale om før de får deres XT-VIA
https://evs.com/en/product/xt-via
server ombord.
Ishockey VM i heftig SloMo på EVS servere
Som alle der kender til sådanne produktioner ved, handler det – når alt kommer til alt – om hastighed.
Derfor havde NEP valgt den omtalte XFile3 løsning, der ekstremt hurtigt sendte filer afsted til the International Ice Hockey Federation, der selv stod for at kaste highlights og andet ud på de sociale medier.
Nu i så høj en fart at man let kunne tro at det var live ( det var det ikke )

Læs også  Når det skal være virtuelt vildt

Jens Envall, technical director på NEP Sweden, siger:
-NEP is a long-time user of EVS servers, as we know we can rely on the quality of the technology, starter han og fortsætter.
-Throughout the tournament the 1080p50 images ingested by the XT4K servers have been truly outstanding. And the level of channel flexibility that the EVS server offers is a huge benefit, as it lets us deploy our cameras, including super motion units, however we need to, forklarer han og bliver suppleret af NEP Sweden’s managing director Rikard Troell Norén.
Ishockey VM i heftig SloMo på EVS servere
Der siger:
-We know that EVS’ technology and support always deliver to the highest standards, starter han og fortsætter.
-So, adopting a path to transition to the new XT-VIA server is a natural decision, because it fully supports HD, Full HD and UHD resolutions and operates in a higher dynamic range as needed. At the same time, the servers’ native SMPTE 2110 support and flexibility of operation in SDI or IP infrastructures implies we can deploy them in whatever configuration our customers require, in any kind of production workflow, slutter han.