DR vinder fin pris i München

DRs kanal Ultra, har netop modtaget en såkaldt “Prix Jeunesse”, i München.
Dermed ser DRs børnefjernsyn stadig ud til at leve.
Prisen tilfaldt DR for serien “Håndboldmissionen”, for den bedste serie i kategorien “Bedste ikke-fiktion for 7-10-årige”.

Ganske morsomt er de glade på kanalen, for denne pris.

Jonas Kryger, der er redaktør på DR Ultra, siger:
-Vi er stolte af igen at få en pris, som viser at DR Ultra laver indhold til børn i verdensklasse. Vi er imponerede over det resultat, B&U formår at opnå. “Håndboldmissionen” har været relevant for mange danske børn, da vi udgav det, og i aften er det en fremragende fornemmelse at se professionelle fra hele verden stemme i kor med de danske børn, slutter han live fra festen (gætter vi på).

DR vinder Prix Jeunesse pris
Denne omgang “Prix Jeunesse” festivalen, blev afholdt for den 28. gang, hvor hele 550 børne TV producenter fra 65 lande mødtes for at “diskutere, hvad der er godt og skidt inden for børnefjernsyn”.

DR der fortsat kan levere interessant og relevant indhold til børn og deres forældre vinder i den forbindelse for fjerde gang en pris, siden sidste forår.
“Ultras Sorte Kageshow”, fik som eksempel en “Emmy Kids Awards”, men der løb en “Prix Europa” pris og en “Nordic Kids Awards” afsted til “Klassen”, der som bekendt er en STV produktion baseret på et hollandsk format.
“Klassen” fik også en TV-Pris for at være det “Bedste børneprogram” tidligere i år.

Læs også  TV2 lover fokus på valgets hovedpersoner

Skulle der findes enkelte der ikke har set “Håndboldmissionen” handler dette format om at “10 drenge fra Vejle fik en udfordring”, af DR Ultra.
De skulle på “tre måneder, gå fra at være komplet uduelige med en håndbold til at være et sammenspillet hold, som kunne tage kampen op mod et hold fra en af verdens bedste håndboldklubber”.

Til formålet havde DR Ultra hyret “den tidligere landsholdsstjerne i håndbold, Jesper Jensen” ind som træner.
Som vi læser historien fra DR, møder holdes så ellers alt fra “modstandere bestående af bedstemødre, udviklingshæmmede og pigehold”.
Og nu hvor træningen inkluderede “teambuilding-ture”, ture “til Champions League-kampe” og endelig et møde med “håndboldspilleren Mikkel Hansen”, har du måske allerede “drengene blev udfordret” samtideig med at “de havde det sjovt og blev nære venner”.

Og så lærte de helt sikkert også at “spille håndbold”.

Tilrettelægger Rasmus Mandsberg fra B&U i Aarhus er også glad.
Han siger:
-“Håndboldmissionen” har været et at de mest meningsfulde programmer, jeg har lavet. Det har omdrejningspunkt i sport, men handler i endnu højere grad om viljestyrke, venskab og samarbejde. Og det har været fantastisk at se de 10 drenge vokse individuelt og som hold i processen, slutter han.

Der var i alt 400 børne- og ungdomsprogrammer fra over 60 lande fordelt på de seks kategorier, der blev uddelt priser i.
Det er fortsat en European Broadcasting Union fest, der denne gang var lagt ind under vingerne hos Bayerischer Rundfunk og Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF).

Læs også  Ny Ultra-serie kigger på tro

Hele tre andre DR formater var også med i konkurrencen, men vandt altså ikke.
Disse, “Mikromakkerne”, “Børnene fra Silkevejen” og endelig “Hassan og ramadanen” vagte det til trods stor opsigt på festivalen, i følge DR.

DRs B&U-afdeling, fylder forresten 50 år, her i 2018.
Altså den der bor i Aarhus nu.