TV2 lover et spændende efterår

Hvis du allerede har glemt at du har et TV, og derfor tæller i den del af statistikken, der handler om dem der ikke ser særligt meget TV fra april til oktober, er der godt nyt på vej fra TV2.

De lover nemlig at sende hele tre nye “fiktions serier” til efteråret, på TV2.

Og da den første er en en nuy omgang Frank og Casper i en ny sæson af “Klovn”, kan der vel ingen tvivl herske om at gaderne bliver øde, når den serie går i luften.

Festen stopper dog ikke der.
TV2 har jo som pointeret hele tre serier på vej.
Og da disse er “meget varierede” i følge TV2, skulle der være en eller flere “fiktionsserier for danskerne”, som hele familien allerede nu kan glæde sig til.

TV2 lover stærkt fiktions efterår
Fiktionschef Katrine Vogelsang forklarer:
-Tre nye serier er imponerende meget fiktion på TV2s hovedkanal i en efterårssæson, hvor vi også byder på gensyn med en julekalender. Og ud over de tre serier på hovedkanalen kommer vi med en ny fiktionsserie på TV2 Charlie og eksklusive fiktionstilbud til TV2 Play-abonnenterne, slutter hun.

TV2 er derfor nød til at starte deres efterår tidligt.
Så tidligt at det jo nærmest må siges at være sensommer.
TV2 efterår, går således igang den 13. august, hvor den syvende sæson af serien “Klovn”, med Casper Christensen og Frank Hvam i de ledende roller får premiere.

Katrine Vogelsang forklarer videre:
-“Klovn” er Danmarks stærkeste komediebrand og den mest vellykkede komedieserie nogensinde på dansk TV, og vi glæder os til for første gang at premiere “Klovn” på TV 2s hovedkanal, slutter hun og bliver suppleret af tidligere udtalelser fra Casper Christensen og Frank Hvam, der “tidligere har sagt følgende til TV2:
Igennem to “Klovn”-spillefilm har vi arbejdet med det store drama og de store følelser, hvor alt er på spil. Nu glæder vi os til at vende tilbage til hverdagen og grine af de små ting. Hvor et helt afsnit kan gå med at fange en muldvarp eller klage over en fordærvet pebersovs. Og så gøre det til et stort problem.

Læs også  Nent satser lidt på dokumentarer

Den nye sæson, der er på10 afsnit, er fortsat produceret af Nutmeg Movies.
Tilbage i 2005, 2006 og 2008, fik serien i den forbindelse Producentforeningens TV pris som årets “bedste comedy”.
Så bliver det vist ikke større.

Det skulle efter sigende være muligt at se klip fra den kommende serie på TV2 site.
De skriver dog ikke hvor.
Så du må ud og lede, hvis det er relevant.

En anden serie du kan glæde dig til, er “Kriger”, der er en anden serie TV2 sender til efteråret.
Her er det Lars Ranthe, der spiller “rockerkongen Tom” i et nye “actiondrama”, som “Christoffer Boes stærke visuelle udtryk” og “sikre instruktion” sørger for bliver et hit hos hele TV2 familien.

Katrine Vogelsang, forklarer:
-“Kriger” bliver kendetegnet af Christoffer Boes stærke visuelle udtryk og sikre instruktion, der er med til at gøre serien unik. “Kriger” kan løfte dansk TV-drama til et nyt niveau. Det er fantastisk, at Christoffer Boe, som er en instruktør i særklasse, har mod og lyst til at kaste sig over TV-serie-formatet, og det er en ære, at han nu er med til at løfte TV2s fiktion, slutter hun.
TV2 lover stærkt fiktions efterår
Medvirkende i denne serie er Dar Salim, Danica Curcic og Lars Ranthe, suppleret af Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jacob Oftebro, Andrea Vagn Jensen og andre.
Handlingen der bliver afviklet på seks episoder, handler om “fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk”, suppleret af “en kærlighedshistorie”.

Læs også  Snart tid til X factor

Hovedrollen vender hjem efter “aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner”, hvor det gik galt på den sidste mission.
Her døde hovedrollens bedste ven.
Derfor er hovedrollen plaget af “skyld og kan ikke finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig”.
For at “lindre sin skyldfølelse hjælper han Peters ( ham der døde ) enke”.
Hun er “politiefterforsker”, med “særlig fokus på bandekriminalitet og i særdeleshed på rockerkongen Tom”.
Der er med andre ord lagt op til lidt af et trekant drama.

Christoffer Boe har selv skrevet manuskriptet, i samarbejde med Simon Pasternak.
Miso Film har produceret for DFI/Public Service Pulje midler, der er blevet suppleret op med Media, Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales penge.

Sidste fiktions serie, TV2 seerne kan glæde sig til, dette efterår.
Er “miniserien Håbet”, der er på bare fire episoder,
Og nu hvor den foregår i 1899, har du gættet at der er tale om et kostume drama, hvor seerne kan følge “kampen for den forældreløse Marie” der “forsøger at inde sin far”.

Han ( faderen ) er sømand.,
Og da alle tror at han er “gået ned med sit skib”, er der ikke meget hjælp af finde, for den forældreløse Marie, der – det til trods – leder videre.
TV2 selv kalder serien for et “periodedrama”, der i den forbindelse er det første familieserie genre periodedrama, som TV2 har købt.
Detaljen i den forbindelse kunne sagtens tænkes at være at formatet minder en del om deres familiejulekalendere, der jo har bevist at mange gerne vil se netop “periodedramaer”.
TV2 lover stærkt fiktions efterår
Og nu hvor “Håbet” er “en medrivende historie om venskab, frihed og mod og tager seerne med ind i fuldriggernes fascinerende verden”, burde der være en masse at se på, for hele familien.

Læs også  UK amok over Norsk produktion

Bedst af alt stikker “Marie til søs” med skonnerten “Haabet”, for på denne at opleve en “dramatisk færd fra Danmarks kyster og til både Norge og Island, fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed”.

Katrine Vogelsang forklarer videre:
-“Håbet” er en gribende historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde. Det er en medrivende udviklingshistorie om at finde sit ophav, finde sig selv og blive voksen, starter hun og fortsætter:
-Netop fællesskab og det almenmenneskelige ønske om at høre til kendetegner TV2s tre nye serier i efteråret – i meget forskellige genrer og udtryk: Fra den pinlige Frank i “Klovn”, der higer efter andres accept (især Caspers), over CC-karakteren ( hovedrollen ) i “Kriger”, der påvirkes af fællesskabet i militæret, hos rockerne og i politiet, og til pigen Marie, som i “Håbet” søger sin far og sin egen identitet, slutter hun.

“Håbet” er skrevet af Ina Bruhn, med Christian E. Christiansen som instruktør.

Blandt de medvirkende kan seerne glæde sig til Lars Brygmann, Lars Ranthe og Kirsten Olsen samt Anine Lindvig i rollen der spiller Marie.
Produktionen er skruet sammen med Zentropa, FilmFyn og Film i Väst med støtte fra Public Service Puljen og i samarbejde med NRK, TV4 Sverige og C More.