De kloge vinder altid

Har du nogen sinde tænkt over hvor kloge Medieskolernes FTPerne egentligt er.
De er sygt kloge.

Så meget at e-see netop har overrakt en pris til den aller-klogeste.
En kvinde, der simpelthen har så meget styr på “sit sjit” at hun bare løber fra alle andre.
Altså på viden, og indsigt i teknik.
Vinderen, Pernille S. Gøtzsche, der til dagligt hænger ud i det virvar af studier, live streams fra racer-biler og en hulens masse andet, suppleret af en voksende udlejning – du burde kende som Minitech i Århus – får ud over den fine hæder, som indstifteren Kim Gude står bag.
Pernille S. Gøtzsche fra Minitech i Århus vandt
Kim Gude siger:
-Som leverandør af professionelt udstyr vil vi gerne være med til at understøtte et højt vidensniveau i branchen, blandt andet også fordi at jo højere vidensniveau en kunde har, jo nemmere er det at have en god dialog omkring hvilken teknologisk løsning der er den optimale. Så det er helt oplagt at motivere eleverne på branchens grunduddannelse til også at være skarpe på den faglige viden, slutter han.

En udvikling rektor Max Jørgensen, er enig i er den rigtige.
Han siger, stolt:
-Udover at jeg selvsagt er utrolig glad for dette samarbejde med en seriøs leverandør som e-see, så er det min klippefaste holdning, at der skal værnes om videns-dimensionen i FTP-uddannelsen og eleverne skal erkende, at færdigheder i sig selv ikke er nok. Med den hastighed, som både teknologi og arbejdsmetoder udvikler sig i – og med de mange retninger, der forekommer – er solid viden en platform til at navigere fra. Jeg ved godt at det kan der være mange meninger om, og med fare for at blive beskyldt for at være gammeldags, så skal vi altså holde en høj barre i udfordringen af eleverne og kræve mere af dem end. for eksempel at kunne redegøre for, hvad intercom er, eller hvordan man benævner strømforsyningen til en HMI-lampe, slutter han helt uden at nævne den der ballast.

Læs også  De kloge sejrer igen

Super seje Pernille S. Gøtzsche, er forresten nummer 15, der vinder den flotte pris.
Og nu hvor e-see er en smule Sony hældende, løber hun ud over den fine ære, med et action-cam, fra denne producent.
Men kunne forestille sig at hun får brug for det, nu hvor det – som altid – kører racende hurtigt hos Minitech i Århus.

Konkurrencen som Pernille S. Gøtzsche vandt, er forresten “Er du skarp på faglig viden ?”, der som rektor pointerer, mest handler om at eleverne tilegner sig den lidt kedelige del af uddannelsen, nemlig den tekniske indsigt i de mange dimser, der er hverdag i en super travl virkelighed.
En virkelig hvor der altså ikke er tid til at begå fejl.
Som regel, overhovedet ikke.

Pernille S. Gøtzsche fik prisen af faglærer Jakob Neister der overrækker prisen.
Læs mere om Minitech i Århus her