DR er ung på Folkemødet

DR kan i øjeblikket fortælle rigtigt mange historier om at børn og unge bruger DR voldsomt meget mere end vi var flere der gik og troede.
Derfor satser DR på at dække Folkemødet på Bornholm intenst i radio, tv og på dr.dk.

Og nu hvor de unge altså bruger DR lidt mere ( ingen tal, men sådan er det jo med DR ), “tyvstarter” DR i Allinge, hvor “folkemødegæsterne” vil kunne “følge tilblivelsen af programmerne”, suppleret af en række “debatter og aktiviteter, som alene finder sted dér”.
Og da en del af disse “handler om børns digitale kompetencer”, kan unge fremmødte se frem til blandt andet “videnskab og aktuel mediedebat”.

DR er allerede på vej med et “storstilet lærings- og undervisningsprojekt”, “ultra:bit”, der skal “sikre, at elever, der til sommer starter i 4. klasse, i løbet af de næste to år vil få en micro-computer i hånden, som de kan bruge til at udvikle digitale færdigheder og lære kodning gennem leg og undervisning”.

Et emne som DR ser ud til at tyvstarte med “torsdag på Folkemødet”, hvor Ultra-vært Sofie Østergaard og to bornholmske børnehold kæmper i en “underholdende quiz om kodning og teknologi i børnehøjde”.

Ellers ser det meste ud til at være det samme, med blandt andet “Live fra Borgen”, der bliver sendt (?) torsdag aften.
Her er børn igen på plakaten.
Her bliver “debatten om ( hvorvidt ) børn i dag er for dårligt opdragede” taget, mens “Deadline” fredag, er på vej med en “musikalsk debat-battle”.
Som vi forstår det vil værterne på det format, “sætte strøm til Land mod by”-debatten, sammen med blandt andet Hanne-Vibeke Holst, Jarl Cordua og Nikolaj Peyk. ( hvis han ikke er for.. )

Læs også  Bunken af Emmy serier på DR1 vokser

Derfor vil der allerede fra klokken 14.00, være åbent på “DR-scenen”, når “tre politikere begrunder deres valg af perler fra den danske sangskat”, med hjælp fra “DR Vokalensemblet og et sangglad publikum”, som DR håber på kigger forbi.

P3 er naturligvis også til at finde på Bornholm.
Her er det værterne Anders Stegger og Julie Toft, der “holder P3’s politiske køreprøve”, hvor , hvor “markante politikere er til stopprøve i grundlæggende politiske færdigheder”.

Er du frisk på en omgang kulturminister Mette Bock suppleret med en DR generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, er det også en mulighed.
De to står nemlig parat til at “tage debatten, om danske medier er for afhængige af globale tjenester som Facebook og YouTube”, sammen med Connie Hedegaard og “en række mediefolk”.

Adrian Hughes, ser ud til at slippe for at optage hele hans næste serie på hans egen mobil, i “Klog på sprog”.
Denne gang i form af “folkemøde-bullshit-banko”som vi gætter på kræver at du har været med siden det startede, for at kunne forstå denne overskrift.

Og nu hvor DR godt nok er meget ung med de unge, er 2018 stadig året der står i “videnskabens tegn på DR”.

Derfor vil besøgende på DR scenen ( neden foran ) kunne prøve noget der hedder “virtual reality-briller”, der blandt andet vil kunne tilbyde “turen gennem et helt menneskeliv på få minutter”.

Læs også  YouSee bliver indholdsproducent

DR Danmarks direktør Anne-Marie Dohm glæder sig, og siger:
-Sidste år lavede Analyse Danmark en undersøgelse, hvor man spurgte befolkningen, om DR bør prioritere Folkemødet på Bornholm. Her svarede tre ud af fire, at DR bør dække Folkemødet, så danskerne kan følge med – uden selv at være til stede. Der er næsten ikke en holdning eller et synspunkt, der ikke er repræsenteret i løbet af de fire dage i Allinge, og det glæder vi også til at spejle og gengive, slutter hun.

Folk der ikke helt er klar over hvornår der er folkemøde, kan her læse at det er fra den 14. til den 17. juni.

DR har konkret planer om at dække mødet med 30 radio og TV programmer, suppleret med indslag på DR1, DR2, P1, P3, P4 og dr.dk.
Blandt de formater der sender fra Bornholm, er derfor TV-Avisen, “Langt fra Borgen”, “Debatten”, “Deadline”, “Mads & Monopolet”, “P1 Debat”, “Bagklog”, “Stegger og Toft”, Klog på sprog” og “Shitstorm”.

P4 Bornholm sender i 25 timer i døgnet fra området.

Anne-Marie Dohm fortsætter.
-DR prioriterer at dække begivenheder i hele landet højt. Derfor rykker vi også gerne nogle af DR’s faste programmer ud af studierne, når det giver god mening og kan tilføre dem noget ekstra. Det kan det helt bestemt under Folkemødet på Bornholm. Paraderne er nede og stemningen noget helt særligt, når politik bliver diskuteret i korte ærmer på en havnemole. Det giver tit en bedre politisk debat, og det kan mærkes gennem tv-skærmen og i radioens højttalere, slutter hun.

Læs også  Har 1,055 millioner husstande virkeligt Netflix