Har du brug for et udendørs studie i Rusland

Tyske Ruptly, som vi ikke rigtigt kender her i landet, er på vej til Rusland.
Og da de ikke sådan bare går og laver TV, for sjov, er de på vej derover med en 5 kamera UHD OB vogn, der ikke er planlagt til at dække selve VM.
Vognen skal derimod i stedet lave en række multikamera UHD produktioner til Ruptly, der – indtil videre – har planer om at lave en række programmer hver dag i både UHD og i 360 grader, der åbenbart er hot hos deres kunder.

Og nu hvor de alligevel er i Moskva, Sankt Petersburg, i Sochi og en del andre steder er det bare med at sige til, hvis du står og mangler en 5 kameras UHD vogn.
Som vi læser det, erkender Ruptly, at de ikke kommer til at bruge vognen 24 timer i døgnet.
Så alle der måtte være interesserede, kan altså købe sig adgang til denne vogn, der er planlagt til at “bo” de steder hvor der “sker noget”, overalt i de 11 byer, der bliver spillet bold i, over de næste par uger.

Har du blot brug for et link hjem, til en stand up eller andet, ser det også ud til at være en mulighed.
Igen.
Det kan jo være at din broadcaster har besluttet at i da bare henter en “sende rygsæk” på vej til Rusland, hvorefter det meste jo virker.

Læs også  OTT er blevet et reklame mekka

Omvendt er her altså en mulighed for dem der ingen har.
Ruptly tager til VM med Arri Amira udstyret OB vogn
Ruptly, selv har – konkret – planlagt at sende en masse rundt om “de der VM kampe”, i form af en masse “pre-match training”, suppleret med “exclusive interviews”, sidste nyt fra “fan zones” og så ellers skabe eller bare sende en bunke af de såkaldte “virale videoer”, der vil have fokus på de byer de besøger.

Folk der kigger forbi VM, kan derfor prøve “Rupty Stringer”, der er deres “UGC app” ( User Generated Content ) til at lave sære og potentielt virale videoer.

I forhold til indhold, er forventningen at der vil blive produceret mindst fire daglige “World Cup live transmissions” på Ruptlys Live platform, der kan opleves her
https://ruptly.tv/home
Ganske som det er muligt at se en smule af hvad de sådan går og laver på YouTube her.

Som pointeret i herlig UHD og også i 360 grader, der – ligeledes – heller ikke er særligt stort her i landet.
Omvendt skulle der være høj garanti for at fodbold fans og andre nu – lidt mere – kunne tænkes at overveje denne platform, der – måske – kan sammenlignes lidt med en egentlig nyhedstjeneste, der ganske ofte tilbyder det samme indhold som der kan opleves på andre internationale nyhedstjenester.

Læs også  DR kan stadig det der med seere

Som vi læser det, i en nyhedsmail, har de ydermere planlagt at bruge en del redaktionel power på deres andre sociale medieplatforme.
Ruptly tager til VM med Arri Amira udstyret OB vogn
I bedste stil, udkommer Ruptly på fem sprog, og har – åbenbart – en direkte aftale med FIFA og World Cup folket om at producere præ-kampene, indhold der både distribueres på deres egen platform, og til andre.

Blandt de “kampe” de allerede har sendt, var en kamp i Kaliningrad, der blev spillet den 3. juni, hvor en række spillere fra blandt andet Brazilien, i form af Captain Cafu, Nwankwo Kanu, Nuno Gomes, Wes Brown, Niko Kranjcar og Pascal Zuberbuehler, der spillede mod Ruslan Nigmatulin, Dmitry Sennikov, Andrey Fedkov, Dmitry Khlestov, Andrey Tikhonov og Aleksandr Panov.
Altså en slags Rusland mod resten af verden “venskabs kamp”.

Skulle du være blevet fristet af at der står en multikamera OB vogn og venter på dine penge, er det på sin plads at nævne at det såmænd er en “Amira vogn”, der er udstyret med en bunke Arri kameraer, måske ( formodentligt ) med lidt Fuji Zooms, der er pænt populære til S35mm CMOS broadcast, da de fungerer som “vi kender dem”.

Hvis du synes at du har hørt om Ruptly, er det fordi de er på vej på IBC i år for at fortælle om deres planer ved denne sommers VM.

Læs også  Casper C Conquers Norge

Som vi læser det, er det reelt den første “Amira” OB vogn, der omvendt tager over der hvor NFL har givet bolden op.
De gik jo netop Amira for et par år siden, og producerer vel sagtens bunker af multikamera live TV, på netop dette kamera.

Her lidt af det der kan opleves på Ruptlys YouTube side, og deres salgsvideo om deres stand up tjeneste, der siden er blevet udvidet med deres (?) nye OB vogn.