Panasonic wireless med IMT Vislink

Nu er det jo ikke kun de kendte mærker der “kan det der med trådløst”.
Et af de mindre kendte, IMT Vislink har nemlig åbnet op for et samarbejde med Panasonic, der betyder at AK-HC5000 HD, AK-UC3000 og AK-UC4000 4K nu kan “FocalPoint” styres wierless.

Som du har gættet kræver det et to vejs system, og det er netop det som IMT Vislink tilbyder.

Desværre kræver det en hulens masse data sådan lige at kunne sende 4K/UHD trådløst, så Panasonics studiekamera serie skal lige opdateres i den forbindelse.
Det er dog ikke værre end at dem der er friske på at bruge den nye IMT Vislink løsning på deres – for eksempel – AK-UC4000, bliver nødt til at firmware opdatere deres kamera kæder.
Fordelen er omvendt at der så er 12G SDI ud af hovederne, hvilket jo gør dem pænt interessante i andre sammen hænge også.
Eneste sure detalje er at det først bliver muligt at opgradere til 12G ud, til september.

Panasonic indleder trådløst samarbejde med IMT Vislink
IMT Vislink, som de ( vist nok ) kalder for en HCAM transmitter, giver uanset AK-UC3000, AK-HC5000 og AK-UC4000 “muligheden for fuld HD trådløs videooverførsel med 4K- transmission ved hjælp af UC4000”, som vi håber på betyder at der er UHD fra kameraet og hele vejen igennem systemet. ( og det gør det altså også )

Læs også  Panasonic og FujiFilm samarbejde realiseret

Dean Chettra, Channel Manager hos UMT Vislink, forklarer:
-HCAM repræsenterer den næste generation af HEVC 4K UHD trådløse sendere, der understøtter applikationer som ENG og sportsudsendelser. HCAM’en, der leveres med fleksible og konfigurerbare monteringsmuligheder og intuitive videointerfaces, kan monteres til broadcast kameraer, ENG-kameraer og prosumer-kameraer, og udvider dermed sin markedsappel, slutter han og lover måske ligefrem at systemet også fungerer med andre studie løsninger.
Det kan du finde ud af på deres site her.
Panasonic indleder trådløst samarbejde med IMT Vislink

For de teknisk kyndige er der fremtidssikre dual SFP-moduler der kan udskiftes i disse HCAM enheder.
Det betyder – i princippet – at det vil være muligt at opgradere HEVC 8K UHD, når det bliver det næste Orange.

Der er support for quad 3/6 / 12G SDI / HDMI / Fiber Optic / SMPTE 2022-6 HD-SDI over IP samt Wi-Fi og Bluetooth, der dog “bare” bruges til “kontrol via et dedikeret Android- og iOS-program”, så din RCP nu ligger på bordet ved siden af den store CCU, der sørger for at de vilde mængder data kommer ud i verden.

Panasonic indleder trådløst samarbejde med IMT Vislink

IMT Vislink er reelt begyndt at shippe trådløse løsninger til AK-HC5000, AK-UC3000 og AK- UC4000, men det er altså først fra september, at der er support for 4K UHD ( aka 12G ) i kameraerne.

Styring sker via AK-HRP1000/1005, der reelt er det RCP,er der styrer kameraerne, nu suppleret af apps på telefoner, som vi gætter på, blot er tænkt til at lave grund set-up’s med.
Panasonic indleder trådløst samarbejde med IMT Vislink
Læs mere om andet nyt fra Panasonic her.

Læs også  Så kommer 4K Event projektorerne