NewTek NDI nået til version 3.5

Folk der roder med NDI, kan glæde sig over at dem der er rigtigt hardcore til NDI netop har fået muligheden for at programmere op til version 3.5.
Her er der nemlig tale om et såkaldt SDK, der kan hentes af alle der tør, eller som har brug for at få nye ideer baseret på softwaren.

Hent softwaren på ndi.newtek.com, hvorefter du kan programmere op til alt fra absolut uforståelige ( for os andre ) routere, NDI hardware, og nye ideer, du lige til se om fungerer.

Nyt SDK til NewTek NDI
NDI findes i den forbindelse allerede i mere end 1000 forskellige produkter, der dermed – potentielt – skal opdateres, nu hvor softwaren er blevet lidt klogere.
Som eksempel er det nu muligt at integrere Microsoft Skype hvilket med et slag, giver dig muligheden for at “snakke med” 300 millioner nye kunder ( der bruger Skype ) via NDI og IP.

NewTek selv pointerer at NDI 3.5 giver en masse nye fordele, herunder unicast UDP transfer, nye “farve formater”, “skalabilitet” og – generel – “performance improvements”, suppleret med en række nye værktøjer, der kan være relevant, selv for “helt almindelige” brugere, der blot bruger NDI i produktionen.

Dr. Andrew Cross, president and CTO of NewTek, siger:
-NewTek have long believed that the future of video production is based on software, computers, and networks, and we’ve based the last 15 years of our R&D on building products to this vision, starter han og fortsætter.
-NDI is the key ingredient of our vision; free to use, easy to implement, enabling developers and storytellers large and small – anyone with an idea – to push the IP revolution forward and leave an indelible mark on the industry, slutter han.

Læs også  Ny iPad og en Air

Blandt de store nyheder er oplagt nok unicast UDP funktionen der ydermere tilbyder såkaldt “forwards error correction”, der både burde give “færre fejl” og større sikkerhed i den enkelte produktion.

Og nu hvor vi taler om IP, handler det altså om alt fra at “pakkerne” laver de rigtige og bedre “handshake” suppleret af en evigt kortere latency, der er relevant på “long-distance transfers”.
Nyt SDK til NewTek NDI
Der er – naturligvis – fortsat support for unicast TCP og multicast UDP, hvilket giver maksimal fleksibilitet.
Det har dog ikke forhindret NDI 3.5 i at – i princippet og på bestemte områder – at performe op imod 200 bedre.

Der er også en ny NDI Scan Converter, der giver bedre “screen capture performance” suppleret af “full-raster frame rates”, der er specielt relevant for dem der streamer “games”.

Og så er der blevet arbejdet med “The Virtual Input Driver”, der nu betyder at NDI kilder kan “læses” direkte som “Windows video capture” ( parat ) og af lydkort, under samme OS.
Så nu virker Google Hangouts, GoToMeeting, Zoom, og andet lidt bedre.

NDIs Studio Monitor har fået en masse nye features.
Herunder på kvaliteten, performance og mere.
Der er nu lidt flere Web-baserede remote control feature, der er plads til flere “instances” og “devices”, suppleret af udvidet “password support” der derfor betyder at der nu også er mere fokus på P2P suppleret af mere og bedre (?) “multi-monitor support”.
Nyt SDK til NewTek NDI

Læs også  Sony har selvfølgelig en FS5 mkII med på NAB2018

Det er som du har gættet muligt at rode en del med NewTek NDI version 3.5, der er et SDK ( Software Development Kit ) og få udtænkt features direkte til dit eget set up.
Find nyheden her.
https://www.newtek.com