AI sparker popo

Skulle der fortsat findes enkelte der går og tror at AI og AR ( som eksempel ) ikke er fremtiden, mens broadcast er det modsatte indtil de tager sig sammen, kan tjekke et nyt research paper her.
https://arxiv.org/pdf/1806.00890.pdf

Som du kan læse, er det nu – mere eller mindre – og snart, muligt at tage en YouTube video ( jo du læser rigtigt ) og projektere denne ud på et bord, og så ellers se en fodboldkamp spillet i 3D, på dit skrivebord.
Jamen, tænker du så sikkert allerede.
Hvorfor skulle det ikke også fungere med live billeder, der – som eksempel – bliver streamet en masse af på netop YouTube.
Det korte svar er det er der heller intet i vejen for at få til at fungere.
Forestil dig så at du begynder at smide AR ind i dette regnestykke.
Noget som producenter af hard og software som Apple og Google jo allerede roder med.
Tja.
Har du den rigtige telefon med OS fra en af disse aktører kunne du sikkert allerede idag – i det mindste overveje – at udvikle AR til de ideer, der indtil videre “kun” er nået til at være en AI ide, der “konverterer YouTube videos into fully interactive holograms”.
Forskere blander AI med AR og gode ideer opstår

Alt sammen noget et par forskere ved University of Washington har fundet frem til, der – som vi læser det – mere eller mindre kan tage en YT video fra Google eller Facebook og “live” konvertere denne til “fully interactive holograms”.

Læs også  Apple skifter til ARM CPUer

Det er nemlig det næste.
Selvfølgelig er de interaktive, og selvfølgeligt kan brugeren – hvis du lige udviklede et interface – styre eller bestemme over et 2D klip, der live kan konverteres til 3D.

At det ikke er muligt endnu – lige – at konvertere en 2D live fodboldkamp, til en 3D ditto på dit spisebord, er såmænd blot fordi ideerne er nye og fordi du/branchen ikke er begyndt at tænke den vej endnu.

Som du måske læste igår, har redaktionen netop været i Rom, hvor vi så en masse hardware suppleret af gode ideer, blive til et “meget italiensk” show, hvor 3D mapping ( præ defineret ) sker i realtime.
Forskere blander AI med AR og gode ideer opstår
Og selv om at det ikke kan overraske, er det nok værd at overveje en fremtid, hvor der udvikles indhold og “bruger flader” til live 3D, der – gerne – må være holografiske.

Konstantinos Rematas, der er en af de fire forskere der har tænkt de mange og kloge tanker siger:
-Our goal is to enhance the viewing experience of sports, starter han og fortsætter.
-Instead of watching a soccer game or highlights on a flat 2D screen, we convert the original video into 3D and visualise it in augmented reality. Essentially the game becomes a hologram, where you can move around and look from different viewpoints, generating a more immersive experience, forklarer han videre.
-The next steps are about increasing the quality of the game reconstruction, fortsætter han.
-In particular, we want to estimate precisely the location of the ball and reconstruct better the players — occlusions, full 3D shape estimation, and more, slutter han.

Læs også  Den brede Premista

Enkelte vil i den forbindelse have bemærket at der sker en masse “oppe i skyen”, i disse dage.
Så gad vide om det ikke om et par måneder er muligt at købe holistisk 3D mapping ( eller hvad det nu ender med at komme til at hedde ) der problemfrit kan integreres med live TV, så du kan se næste VM i bold, på dit stuebord, suppleret med muligheden for at “replays”, eller – når det skal være rigtigt sjovt – lade AIen udregne alternative måder at lave mål på, eller det modsatte.
Forskere blander AI med AR og gode ideer opstår

Indtil videre er det nok kun replays vi kan se frem til.
Omvendt, er det reelt allerede en mulighed at få replays i 3D midt i kaffekopperne og den bløde kage.