Samyang på vej med anamorfisk glas

OK.
Vi erkender det.
Vi ved ikke helt hvad vi skal tro.
Der er dog ( idag ) sluppet en koreansk artikel ud om at Samyang Optics Co., Ltd, skulle være på vej til at udvikle en eller flere “anamorphic lenses”, altså en eller flere “cinematographic lenses for wide screen” ( cinema produktion ).

Vi har auto oversat den originale artikel, som du kan finde her.

Hvor det – indtil videre – kun ser ud til at “Korean film technology” er på vej til at inkludere en eller flere anamorfiske optikker i deres arsenal.
Og da det sker via Samyang, kunne det sagtens tænkes at vi alle snart skal til at optage i X2 anamorfisk med netop glas fra Samyang.
Det er da vist x2
Igen.
Artiklen, der er fundes hos Public relations cooperation team Choi, handler formodentligt og vel sagtens om at der – i det mindste – findes en 50mm anamorfisk ( x2 ?) optik fra Samyang, der er ( måske ) parat til at gå i produktion.

Artiklen understøttes af at the Chairman Oh Seok-geun på The Committee for the Promotion of Film, der er en egentlig ( men auto oversat ) størrelse i Korea, har annonceret ( i Korea, til det Koreanske marked ) at Samyang er på vej med deres første anamorfe optik.
Om det er en/bliver en x2 eller 1,33, eller noget helt andet, ved vi naturligvis ikke.

Læs også  Det nye sort er en HDC4800 med Cabrio glas

Som de videre skriver det, bliver mere end 40 procent af Hollywoods spillefilm optaget med anamorfiske glas, så det er et oplagt marked for Samyang.

Optikken, ( en 50mm anamorfisk ) der ikke kun blev annonceret men også vist frem den 12. juni, fik følgende ( stadig auto oversatte ) kommentar med på vejen:
-If domestic anamorphic lenses that meet the new needs for the limitations of general Cine Lens and DI are available at lower cost, it will be possible to take a variety of photographs according to the intention of production.

Som du kan læse er vi lidt tidligt ude.
Det er dog pænt sikkert at denne optik, der – sagtens – kunne være en del af en serie, vil blive vist frem på IBC2018.

Som vi læser det er the Korean Academy of Film Arts gået ind i udviklingen af Samyang anamorfiske optikker.
Så meget at der skulle komme “to sæt” ud af det sponsorat.

Hvor mange glas vi taler om, hvilke brændvidder og hviklet “look” denne kommende serie ender med at have, er – naturligvis – absolut ukendt.
Hvad vi ved er dog at de plejer at optage på “udenlandske” optikker, der også – sagtens – kan være anamorfiske.
Så med lidt held er planen at lave nogle tilsvarende optikker.
Måske endda nogle der ser så relativt “fede” ud, at det om få måneder er værd at overveje at investere i Samyang anamorfer i stedet for – som eksempel – Cooke eller Zeiss.

Læs også  Skudt med hvad