Forliget ender som planlagt

DF fik så endeligt stukket den kæp i hjulet, de fleste var klar over kom.
TV2 skal derfor ikke sælges, ganske som at nationen kan se frem til det smalleste og maksimalt PBS negative medieforlig nogensinde.

De sidste par ugers fine overskrifter om alt fra at S og SF naturligvis var inviteret til at medieforliget måtte formodes at blive bredt som altid, er dermed skudt til hjørne i en tid hvor fodbold fylder væsentligt mere end medie forhandlingerne.
I hvert fald den del af mediebilledet hvor de fleste hænger ud.
Medieforliget bliver smalt og vil mest gå ud over PBS TV
Tilbage hos Mette Bock, der bliver den Kulturminister, der reelt får sat gang i lukningen af DR.
Der er vist ingen vej uden om.
Bevares, DR skal blot rundbarberes med 20 procent af budgettet.
Detaljen er bare at TV2 samtidig får lov til at leve videre på – om muligt – endnu bedre vilkår, bedst understreget af at hovedparten af politikerne, allerede idag,, ignorerer opkald fra DR og optræder i det uendeligt i TV2.

Politikerne, der ikke får medvind på TV, har med andre ord allerede afskrevet DR.
Nu mangler vi så blot at resten af befolkningen følger efter, når DR bliver nødt til at lukke mindst to TV kanaler, suppleret af at DR3 bliver overført til “internet”, hvilket – du har gættet det – betyder væsentligt mindre budgetter og et hemmeligt liv, uden seere.
Medieforliget bliver smalt og vil mest gå ud over PBS TV
Igen.
Mette Bock har lovet at de unge der vil se TV, i stedet kan se frem til en slags Voice TV kanal, hvor reklamerne kun afbrydes af sponserede indslag.
De unge skal – åbenbart – lære at blive ordentlige forbrugere tidligt.
Og helst ikke have adgang til medier der ikke er enige i den nuværende regerings magt.

Læs også  DR på vej mod glemslen

Regeringen havde ellers håbet på at kunne sælge 40 procent af TV2 til vennerne.
Det er DF dog ikke interesserede i.
Det ville jo betyde at de ikke “ejer” TV2 helt så meget mere.
Noget der i værste fald kunne påvirke dækningen af deres politik.

Så PBS TV står til slag mens alt andet – i det kommende medieforlig – står til skulderklap, bedre forhold flere støtte kroner og større frihed til at sende lidt flere reklamer.
Mette Bock (LA), siger om et salg af TV2 til DR:
-Det ønsker Dansk Folkeparti ikke, og det må vi så selvfølgelig.

Og nu hvor alle andre er hældt ud af forhandlingerne er det altså kun VLAK der er tilbage til at lave det smalleste medieforlig, der – derfor – kan forventes at blive omgjort – potentiel kraftigt – engang i 2023, forudsat at regerings flertallet har forandret sig radikalt.

Enkelte har bemærket at Kulturministeren også lige har fået forlænget medieforligets forløb med et enkelt år, hvilket – i princippet – kun går ud over PBS TV, da det kun er DR og Regionerne der bliver beskåret, mens alt andet – dog med undtagelse af Radio 24syv – får flere penge.

Medieforliget bliver smalt og vil mest gå ud over PBS TV

Radio 24syv vil omvendt ikke være afskåret fra at søge midler i de puljer, der – sjovt nok – ser ud til at være målrettet netop til medvindsmedier som Radio 24syv.
Det burde med andre ord være muligt at finde de midler der mangler, forudsat at der søges penge til regeringsvenlige aktiviteter.

Læs også  Alle snakker seertal

Medieforliget bliver smalt og vil mest gå ud over PBS TV
Igen.
Radio 24syv er jo fortsat “det borgerlige alternativ til P1”, så gad vide om det 100 procent statsfinansierede medie ikke kan lukke deres “røde programmer”, og så ellers producere blåt indhold for de sidste 66 procent af budgettet.
Nu suppleret med muligheden for at tvære programfladen ind i reklamer og sponseret indhold.
Indhold der gerne må være politisk, og derfor er den oplagte platform for den nuværende regering at kaste 33 procent af det årlige Radio 24syv budget efter netop Radio 24syv.

Til sammenligning skal DR spare 7-8 Radio 24syv’er om året, i løbet af de næste 5 år, hvilket – for alvor – vil forandre mediemarkedet.