DRTV til sommerbørnene

Enkelte forældre vil have bemærket at deres børn, der er i skolealderen pludselig er hjemme hele tiden.
Det er såmænd fordi deres skole er lukket på grund af noget der hedder sommerferie.
Et svært begreb for unge og aktive forældre, der sikkert slet ikke er nået dertil endnu.

Nå, men det er børnene altså.
Heldigvis står Katrine Bille parat.
Hun er vært på et nyt sommerprogram, der bliver sendt på DR Ramasjang hen over sommeren.
Og selv om at det ikke varer 8 timer og bliver sendt hver dag, burde der være noget der, til de fleste børn i målgruppen.
Sommer i Ramasjang optages i baghaven

“SommerSummarum” der i den forbindelse har været børnenes program hver morgen, fra 9 til 10, siden 2001, forandres denne sommer, til “Sommer i Ramasjang”.
Desværre har DRs travle medarbejdere heller ikke lige bemærket at det var ved at blive sommer, hvorfor dette nye format først starter den 2. juli.
Omvendt skulle der være en fin garanti for at den nye vært, der er kendt fra “Lille Nørd” og “Luk op, luk i”, – i “det samme tidsrum” blandt andet kommer til at hygge igennem med børnene i bedste flowTV stil sammen med blandt andet “den grønne dukke Øvst”, der for specielt uindviede kommer fra “Ramajetterne”.

Værten siger:
-Jeg har altid været virkelig glad for børn. Andet ville jo være skørt. Så jeg glæder mig utrolig meget til også at arbejde med dem. Børn er kreative, morsomme og legesyge. Det er lige, hvad et sommerprogram skal indeholde, starter værten og fortsætter.
-Jeg har aldrig prøvet at være vært på et live-program eller noget live on tape, som det her jo er. Det vil sige, at det bliver optaget mandag og sendt tirsdag, men det kan ikke tages om, hvis der sker en fejl. Der bliver ikke redigeret i det. Det bliver helt klart en udfordring, men dem elsker jeg. I de mange år, jeg har lavet TV, har jeg altid været stolt, hvis jeg har taget tingene i et one take. Det er bare cool synes jeg, slutter hun.
Sommer i Ramasjang optages i baghaven
Som du har gættet vil sådanne tiltag jo spare lidt på budgettet, hvilket ser ud til at være en del af øvelsen.
“SommerSummarum” plejede jo at rejse rundt i landet.
Og da det er alt for dyrt, bliver det hele nu optaget “live to tape” på “græsarealet bag DR i Aarhus”, hvilket jo også sparer studielejen væk.

Læs også  DFI støttede dokumentarfilm hitter

Når det er på plads, skal “Øvst og Katrine Bille bygge et ægte sommerferieland med spændende gæster og konkurrencer”, i formatet, der altså får premiere i næste uge.
Problemet er bare at “en mystisk person forsøger at ødelægge sommerferielandet og har stjålet den vigtige plantegning over parken”.
Derfor kan “alle Danmarks børn hjælpe med at finde ud af, hvem sommerskurken er”.
Hvordan ?
Tja, det finder de unge ud af ved at se med fra den 2. juli.

Katrine Bille fortsætter:
-Jeg kan selvfølgelig blive nervøs, når jeg tænker længe over, at jeg har fået lov til at være vært på “Sommer i Ramasjang”, men samtidig har jeg en klar forventning om, at jeg godt kan finde ud af det. Jeg finder en god ro i at vide, at jeg skal gøre det på min egen måde. Jeg skal ikke gøre det, som nogen af de tidligere har gjort det. Det værste man kan gøre er at imitere andre, for så virker det slet ikke oprigtigt, fortsætter hun.
-Jeg elsker mit arbejde, og jeg elsker at have indflydelse på de ting, jeg er vært på. Jeg synes, DR er super gode til at involvere de medvirkende i den kreative proces. “Lille Nørd” var et format, der fandtes i forvejen, men da jeg overtog det dengang sammen med Anders Falck, gjorde vi det til vores eget med originale idéer. Det samme har gjort sig gældende med “Luk op, Luk i”. Jeg kan lide at have fingrene nede i tingene, i stedet for bare at være en hånddukke. forklarer hun videre.
-En anden ting, jeg også elsker ved mit arbejde, er, at jeg kan få lov til at være et barn, lege og klæde mig ud! Det er klart, at det nogle gange regner, og mødet er langt og kedeligt, men langt de fleste dage er en fest, slutter hun.

Læs også  Arctic Challenge lander på Kanal 5