Ny DR serie om elitebørn

Når far og mor sådan bruger hele deres liv på at pace ders børn frem, skal de da også i fjernsynes ser DR1 ud til at mene.
Således er der nu en dokumentar serie på vej på dej kanal, der de næste 6 tirsdage fra den 3. juli kigger på “Talentet – hele familiens kamp”.

Det er nmelig blevet helt normalt for forældre med specielt talente børn at – nærmest – opgive hele deres liv, og så ellers satse på at netop deres talentfulde barn får den fulde opmærksomhed.
Med andre ord er “Talentet – hele familiens kamp”, en “dokumentarserie, hvor DR1 går tæt på fem familier, der har det tilfælles at de har børn og unge, der er født med et helt særligt talent indenfor sportens verden”.

Det er med andre ord blevet tid til en slags elitesports TV, hvor seerne – blandt andet – kan møde “gymnastikpigen Marie Skammelsen”, der kan det der med gymnastik.

De store udfordringer som “hvad betyder det for familielivet” og “hvad betyder familien for springet fra talent til stjerne”.
Og nu hvor det handler om “hvad der skal til for at talentet kan leve drømmen ud”, har de fleste allerede gættet det.
ny DR serie om elitebørn
Serien, “Talentet – hele familiens kamp” har planer om at gå tæt på, og komme helt derind hvor det bliver rigtigt spændende.
Og nu hvor DR1 har fået plads til hele fem familier, kan seerne se frem til en masse unge – og deres familier – der “er født med et helt særligt talent indenfor sportens verden”.
DR har fulgt de medvirkende i et år.

Læs også  DR på vej med event på lørdag

En af historierne følger således Ali Almo.
Han er 15 år gammel, og træner på FC Nordsjællands fodboldakademi.
Håbet – i familien – er at Ali Almo står foran “en stor karriere i udlandet”.
Serien er derfor rejst med familien til Østrig, hvor han har fået sig en agent og bliver sendt til prøvetræning i nogle af Europas storklubber.
Blandt konflikterne er, om det er “lykken for så ungt et stortalent”.
Som DR selv skriver det, er det en “udansk historie om en familie, der satser alt på at talentet rækker til en stor kontrakt i udlandet”.

Et andet talent er Emilie Steffensen.
I den familie spiller alle håndbold.
Det er simpelthen en “håndboldfamilie”.
Og da de to døtre, hvoraf Emilie Steffensen er en af dem, kommer først, følger serien “de to døtres træning, kampe og samlinger, der kommer før alt andet”.

Emilie, der må være en af de to døtre er netop begyndt at træne hos FC Midtjyllands ligahold.
Og da håbet er at “få kontrakt med ligaholdet og kunne komme til at leve af sporten”, bliver der satset hårdt.

Emilie er i den forbindelse 16 år der træner så hårdt at det “lige nu går det ud over skolen”, hvorfor det “kniber med at følge med i gymnasiet”.
Derfor diskuterer familien om “hun skal skifte til fireårigt gymnasie eller blive på den almindelige treårige selvom det kniber at hænge med”.

Læs også  DR fejrer Dansk idræt i 2018

Et andet talent er Tudor & Nikita, der er “Danmarks bedste dansepar i juniorrækkerne”.
Tudor der oprindeligt er “fra Rumænien”, har “satset alt for at komme til Danmark og danse med Nikita”.
Desværre “kniber det med at få økonomien til at hænge sammen”.
Så her handler kampen blandt andet om at “finde en hovedsponsor hvis de fortsat skal danse på internationalt niveau i fremtiden”.
Det er “Mor Edith”, der “hver dag kæmper for at finde sponsorer og penge, så danserne kan komme ud i verden og konkurrere”.

De sidste to talenter er “Wictor & Lucas” ( det ene talent ), der er tvillinger og blandt landets “bedste ishockeyspillere”.
For at få mest muligt ud af deres træning, er de end ikke længere i Rødovre for at spille ishockey.
De er nu rykket til Malmø ishockeyklub, hvor “mor Gosia”, der selv er “tidligere landsholdsspiller” håber på at hendes børn får mere ud af træningen.
Konflikten er dog at “Wictor og Lucas er glade for Malmø”, men at deres “mor er flyttet til Stockholm for at realisere sine egne drømme”.
Så nu bor de to drenge “halvt hos deres far og halvt hos deres mormor”.

Slutteligt er der som pointeret Marie Skammelsen, der er “historien om det største danske gymnastiktalent i 40 år”.
Hun træner over 30 timer hver uge og har en drøm om at blive udtaget til OL i Tokyo i 2020.
Alt i hendes familie er “indrettet efter Maries gymnastik”.
Desværre “har en skade sået tvivl hos Marie”.

Læs også  DR prøver med reality

Heldigvis kigger DR netop forbi, mens “Marie er inde i en vanskelig periode i hendes liv”.
Det er jo her hvor hun skal beslutte om “hun skal fortsætte med den sport hun har elsket siden hun var 5 år”, eller om “hun skal droppe sporten og dermed også drømmen om OL”.
Det er med andre ord store spørgsmål denne DR1 dokumentar serie stiller hen over sommeren.