Ny chef på Scripted hos Endemol Shine Group

Der bliver skrevet en del drama hos Endemol Shine.
Og nu hvor Lars Blomgren netop er blevet udpeget som såkaldt “Head of EMEA”, kunne man sagtens forestille sig at der skal skrives endnu mere.
Lars Blomgren er jo manden der er/var EP på “Bron/Broen”, så han ved nok hvad han skal lave.
Selv om at han “kun” bliver Executive Producer på “the Non English Language Scripted Strategy”, kan der vel ingen tvivl herske om at netop de ikke engelsk talende markeder er der hvor der bliver udviklet serier.
Serier der kunne minde en del om “Bron/Broen”, hvilket jo netop er en den slag “Nordic Noir” man må formode Lars Blomgren ved en masse om.

Jobbet der godt nok er for EMEA afdelingen er ikke desto mindre skabt af “Global”, så man kunne vel forestille sig at Endemol Shine Group har planer med Lars Blomgren der formodentligt ikke har problemer med drama, uanset hvilket sprog der tales.

Og nu hvor afdelingen, der kort hedder EMEA, som dækker Europa, Mellemøsten og Asien stor bag 41 produktioner i 2017, kunne man da sagtens forestille sig at chefen for den afdeling har lidt travlt.
Endemol Shine satser hårdt på Nordic Noir
Peter Salmon, Chief Creative Officer, Endemol Shine Group siger:
-This is about taking an already stunning portfolio to new heights, working with the established and emerging talent from across Europe, Middle East and Asia. The world’s appetite for great scripted stories is exciting, growing and changing fast. The fact that a global production leader like EndemolShine has asked one of its stars, Lars Blomgren, to spearhead this charge across key territories speaks volumes for our ambition. Lars has trail-blazed from Scandinavia as godfather to wonderful Nordic Noir titles like “The Bridge”. Now, working with our great scripted producers from Madrid to Amsterdam, Paris to Tel Aviv, Rome to Oslo – and beyond – we want to unleash the full potential of our non English stable for our existing buyers as well as new partners and platforms, slutter han.

Læs også  DRs P3 vil være ung

Så næste gang du pitcher et projekt til følgende selskaber, i følgende lande, er det – næsten – Lars Blomgren du pitcher til:
Filmlance, Rubicon i Norden,
Wiedemann and Berg i Tyskland
NL Flms i Holland
ES Fiction i Frankrig
Diagonal i det spanske/spansktalende område
Endemol Shine Studios Israel i Israel
Ganske som der er “scripted teams” i Italien, Polen, Rusland, Indien og i Kina, han også lige skal styre.

Blandt de – allerede eksisterende – ikke engelsktalende prouktioner Endemol Shine Group taler om, er ( mere aka s2 af ) “Dark” (Netflix), 4 Blocks (TNT Serie) i Tyskland, “Cathedral of the Sea” (Antena 3/TV3/Netflix) og “Matadero” (Antena 3) alle til det spansktalende marked ( konkret Spanien her ).

Harem and Nevsu (Reshet) og Queens (Hot) er til markedet i Israel, mens Lois (NPO1) bliver sendt i Holland.
Frankrig er på vej til at opleve “The Fall Insoupçonnable” (der bliver sendt på TF1), mens “Papa ou Maman” (lander på M6).
Canal + sender “Guyane” der også er en serie, der er flere sæsoner gammel.

Rai Uno er på vej med”Italy’s L’Allieva”, mens Endemol Shine’s scriptede afdeling for ikke engelske ting også er på vej med “The Councilman” der bliver sendt på norsk TV2.

Lars Blomgren er glad.
Han siger:
-It’s a privilege to be given an opportunity to work with such a talented and extraordinary group of international scripted producers across Endemol Shine. As the final chapter closes on “Bron”, it feels the right time to apply everything I’ve learned with it across 10 years on the international stage to this new challenge. It has been an hugely enjoyable 24 years in total at Filmlance, working with so many gifted friends, including of course Anders, who is the perfect person to lead that very special company from here, slutter han.

Læs også  Ny Nordic Noir Viaplay Original

Karin Stjärne, CEO Endemol Shine Nordics supplerer:
-Both Anders (fra Filmlance) and Lars are ideally suited for their new roles. I’d like to thank Lars for dedication to, and brilliant stewardship of, Filmlance and with his deep knowledge and feel for the company I know that Anders will maintain the company’s exceptional track record, slutter hun.

Anders Landström er enig og siger:
-I am delighted to be taking on the leadership at Filmlance. I get to work with the brilliant team in Sweden and still continue my working relationship with Lars on a global basis, an added bonus, slutter han.
Som du har gættet, eller ved er det netop Filmlance International, der står bag “Bron” ganske som de også står bag en række andre produktioner der – stort set uden undtagelse – tjener sig selv hjem, rigtigt mange gange.

Lige for tiden har de travlt med “Beck” (TV4), “The Sandhamn Murders” (TV4) og “Spring Tide” (SVT). ( s2 kommer til efteråret )
Senere på året starter de op på “Tsunami”, der er en serie til SVT.