TV2 er glade for medieforliget

Så har TV2 også fået læst medieforliget.
Og nu hvor der nærmest er medvind på hele cykelstien, for TV2, glæder de sig i Odense.
Bestyrelsesformand, Jimmy Maymann siger:
-For TV2 er det først og fremmest glædeligt, at det nye medieforlig også fremover tildeler virksomheden en central public service-rolle som et relevant mødested for hele Danmark. Et mødested, der samler, engagerer og oplyser danskerne gennem indhold af høj kvalitet. TV2 står stærkt både finansielt og hos befolkningen, og opgaven i de kommende år bliver at fastholde denne position i et mediemarked med støt øget international konkurrence samt at fortsætte den digitale transformation, som TV2 er i fuld gang med, slutter han og bliver suppleret af administrerende direktør, Merete Eldrup.
Hun er også tilfreds og siger:
-TV2 står med sit danske kvalitetsindhold og seks tv-kanaler samt streamingtjenesten TV2 Play solidt på banen i et medielandskab, hvor vi skal være dygtige til at tackle de hastige forandringer i marked, brugeradfærd og teknologi. Det er glædeligt, at der er blevet lyttet til vores mediepolitiske ønsker, men en lang række udfordringer venter stadig forude, og vi har nu fokus på at videreudvikle og styrke rammerne for vores brede udbud af attraktivt indhold på tværs af platforme – især digitalt og til de unge, slutter hun.

Medieforliget, der nærmest med øjeblikkelig virkning vil betyde at TV2 bliver næsten 2 gange så stor som DR, målet alene på platforme ( 7 kanaler/streaming platforme hos TV2, 4 hos DR ), påvirker med andre ord TV2 væsentligt mindre end DR.
Og så er der et par knaster der tidligere ser ud til at have “irriteret” TV2.
Den såkaldte filmaftale, der tidlgiere “tvang” TV2 til at investere i spillefilm og sende dem, er nu droppet.
Dermed kan TV2 i stedet satse på produktioner ( film og serier ) der er væsentligt bredere og som derfor passer bedre til det publikum der bruger TV2.

Læs også  Masser af drama i 2019

TV2 er dog ikke 100 procent tilfreds.
Deres hovedsæde skal nemlig fortsat blive i Odense, suppleret at af deres “nuværende aktivitetsniveau” skal forblive der.
Og så skal TV2 fortsat give plads til TV2 Regionerne i programfladen.
Igen.
TV2 reagerer ikke direkte på disse detaljer, men det er vel oplagt at Medieaftalen mellem V, K, LA og DF betyder at TV2 producenter kan søge væsentligt flere penge Public Service-Puljen, der som pointeret ender med at vokse til 100,6 millioner i år 2023.
Merete Eldrup forklarer:
-Den internationale konkurrence er intens, og den øgede Public Service-Pulje kan give dansk indholdsproduktion et vigtigt løft. Meget afhænger dog af de konkrete principper for tildeling af støtte, som man nu tager fat på at udforme – så det ser vi naturligvis frem til, slutter hun.
Hun glæder sig dog over at TV2 ikke længere behøves at bruge 65 millioner kroner om året på spillefilm som kun meget få ønsker at se.