Flot TV sommer – ligner nu sig selv igen

Sommeren var som bekendt en af de varme af slagsen.
Og selv om at det – burde – have betydet at folk var ude i solen i stedet for at se TV, ser det ud til i stedet at være blevet den tredie sommer med rigtigt flotte seertal frem til uge 31, hvor de store seermagneter er færdige.
Sådan gik det også i år, hvorfor seertallene nu igen er pænt lave/normale, ganske som at det er “de sikre” formater der trækker flest hen til skærmen.
Om det var derfor at det mest sete format “Sukkertoppen”, der havde 469.000 seere var sidste uges mest sete format, skal vi lade være usagt.
Sikkert er det dog at seerne ser ud til at gå og vente på deres søndags drama, der indtil for nyligt kun blev “leveret” af DR.

Det skal derfor blive interessant at se om TV2 har planer om – fortsat – at konkurrere om seernes gunst – med drama – på efterårets søndage, der jo kommer lige om snart.
seertal i uge 31 2018
Uanset hvordan vejrudsigten ser ud for de næste par dage.
DR har dog fortsat held med deres senior programmer som “Guld i Købstæderne – Svendborg”, der selvsamme søndag fik lokket andre 456.000 seere over på DRs hovedkanal.
Der var med andre ord en lille million der havde tændt for deres TV, sidste søndag.
Gad vide om de havde forventet at der kom en dramaserie.
seertal i uge 31 2018
Både DR og TV var dog godt klar over at seerne godt vil bruge lidt tid foran deres TV, der søndag aften.
Derfor fulgte begge hovedkanaler op med andre – tilsvarende – potentielt populære formater.
DR forsøgte sig med “Sommersport” der endte som det 3. mest sete format, med 419.000, mens TV2 var lidt vilde, og satsede med “Mission: Impossible – Rogue Nation”, der ser ud til at have været det som mange tørstede efter.
Der var i hvert fald 397.000 der kiggede med.
seertal i uge 31 2018
I den forbindelse er der som bekendt stadig en enkelt sommer-seer-magnet, der kan trække folk hen til skærmen.
Det går dog ikke helt så godt for “Postnord Danmark Rundt”, som det gik for TV2 da de sendte deres cykel sport.
DR kan dog omvendt fryde sig over de næste fire placeringer, onsdag, torsdag, fredag og lørdag, hvor pænt tæt på 375.000 seere kiggede med.
Variationen var 372, 371 og endelig 347.000, så det er vel ikke helt ude i skoven at mene at det er de samme der ser med hele tiden.
Både DR og TV2s hovedkanaler har længe gået og rumsteret med lørdage aftener.
Og selv om at det ofte ikke ser ud til at lykkedes, enten for den ene eller for den anden, bliver DR1 og TV2 alligevel ved.
Formodentligt i håbet om at seerne vænner sig til at det er noget at se på, på lørdage aftener.

Læs også  Streamerne kommer stormende

Dem der kiggede med, sidste lørdag kunne således glæde sig over “Rejseholdet”, der nu må være blevet genudsendt flere gange end “Matador”, som det til trods stadig havde flotte 344.000 seere.

Formaterne på resten af top tyve listen over de mest sete programmer, er på ingen måde overraskende.
De fleste har enten kørt i flere sæsoner, eller er af den type der blot venter på at det bliver efterår, og tid til at de nye formater bliver programsatte.
seertal i uge 31 2018
Noget DR – som du måske er klar over – tog hul på idag, da deres kommende “debat skabende serie” om hash, starter op den 13. august.
Vi forventer at TV2 ligeledes løfter sløret for et par af deres efterårssats, i de nærmeste dage.
Så må vi jo se hvornår de går i luften.