TV2 åbner efteråret op

Ganske som forventet er det i disse dage at de store broadcastere slipper lidt nyt om hvad der kommer til at ske på deres store flader i dette efterår.
I går, var det DR, der var ude med nyt om en kort serie.
TV2 tager i dag hul på deres nyes efterårsting, der helt sikkert nok skal ende med at hitte.
Serien, “Herlufsholm form livet”, der får premiere den 13. august, er en såkaldt dokumentarserie, der følger “eleverne tæt gennem et helt skoleår”, hvilket burde betyde at serien formodentligt er produceret sidste år, og som derfor kan sendes nu.
TV2 dokumentarserie om livet på Herlufsholm
Omdrejningspunktet er uanset “eleverne der træder ind i en sagnomspunden verden fyldt med traditioner, værdier, venskaber, savn og karakterræs”, hvilekt alene burde være nok til at de fleste vælger at kigge med.

Serien der starter allerede på “Første skoledag”, der såmænd heller ikke er som andre steder.

Herlufsholm, er nemlig kun for de specielt velhavende og deres børn.
Med andre ord er det ikke her eleverne lærer at binde slipseknuder og trække i skoleuniformen.
Det kan de allerede når de kommer.
Ellers lærer de det hurtigt.
De yngste på stedet starter i 6. klasse, mens de ældste går i gymnasiet, eller på den såkaldte internationale linje.
TV2 dokumentarserie om livet på Herlufsholm
Formatet er planlagt til at blive hele otte episoder lang, så serien fortsætter altså langt ind i efteråret.
TV2 pointerer at der her er tale om en speciel serie, da det er eleverne selv, der “skaber fortællingen om skolen”.

Læs også  TV2 VM amok i ishockey

Blandt de oplevelser seerne kan se frem til er det årlige “Trollebal”, suppleret med “fugleskydningen” og kulminationen for de ældste med “studentereksamen”.

Katrine Kjær, der har instrueret forklarer:
-Herlufsholm har altid fascineret mig, og både min far og farfar har gået på skolen og har været dybt påvirkede af deres ophold på godt og ondt, slutter hun.

Første episode byder i den forbindelse på Regitze, der lærer hvordan man “reder sin seng”, mens Henrik “nyder gensynet med kostskolelivets tætte venner” og endelig Lucas, “der igen skal vænne sig til at være væk fra familien i Rusland”.

Som enkelte vil være klar over, er mange af elevernes familier jo dybt optaget af business og andet ude i den store verden, hvorfor deres børn bor lever og lærer på Herlufsholm, helt uden at have muligheden for at være sammen med familien, nu hvor de bor så langt væk.
Omvendt er det – i følge TV2 – en del af at blive en rigtig “herlovianer for resten af livet”.
TV2 dokumentarserie om livet på Herlufsholm
Katrine Kjær, lover i den forbindelse at seerne får “adgang til et lukket miljø”, og dermed får muligheden for at opleve hvordan de absolut rigestes børn oplever at være på en kostskole med lange traditioner.
Hun forklarer:
-Da jeg fik chancen for at lave serien om Herlufsholm, så jeg en mulighed for at få adgang til et ellers lukket miljø, og jeg var nysgerrig på, hvordan kostskolens mere traditionelle værdier påvirker en teenagers moderne og i høj grad elektroniske virkelighed. Jeg ville gerne undersøge, hvornår påvirkningen fra ens egen familie stopper, og skolens begynder, når en herlovianer former sig selv og sin identitet. Og hvilke værdier og retninger, eleverne tager med sig videre ud i verden, slutter hun.
Der er premiere den 13.august, og det er vel sagtens muligt at se promo på TV2 Play eller på tv2.dk

Læs også  TV2 lover fokus på valgets hovedpersoner