Poul-Erik Heilbuth på vej til Emmy land

DRs dokumentar, “Menneskesmuglerne”, der kunne ses på DR1 sidste efterår, ser ud til at være – lidt mere – på vej ud i den store verden.
Så meget at den nu er blevet nomineret til en “Emmy inden for nyheds- og dokumentarområdet”.
Som ofte med gode DR dokumentarer er det Poul-Erik Heilbuth der står bag, hvilket også denne gang endte med at blive lidt af et hit af en produktion.
Derfor kan DR potentielt glæde sig over at de – måske – ender med at vinde endnu en Emmy, ved det 39. Emmy award show, hvor der uddeles priser til nyheds- og dokumentar film.

“Menneskesmuglerne” er dog ikke en “ren” Poul-Erik Heilbuth produktion.
Denne gang har han fået hjælp af Georg Larsen, der til sammen nu er blevet nomineret i den såkaldte “Current Affairs” kategori.

Dem der kiggede med kan huske at netop denne produktion er ganske speciel, da det lykkedes for Poul-Erik Heilbuth og Georg Larsen at få fat i en vaskeægte menneskesmugler, hvorfor der også blev plads til en snak og en kig ind bag de overskrifter der plejer at forklare hvad menneskesmugling er for en størrelse.
Poul-Erik Heilbuth nomineret til Emmy
Poul-Erik Heilbuth er uanset hvad, glad over udviklingen.
Han siger:
-Jeg har aldrig været Emmy-nomineret før, og det er stort. Det glæder mig særligt, fordi det er et højaktuelt og kontroversielt emne, vi har fat i. Jeg håber, nomineringen kan være med til at sætte øget fokus på, hvad der sker i Middelhavet, og at den kan få programmet til at blive vist i flere lande og ”rejse endnu mere”, end det allerede har gjort, slutter han og hentyder måske til at de også snakkede med Yahya, i Grækenland.
Der som du husker nærmest leverer færdige “luksus pakker” til velhavende migranter, der har råd til at betale sig fri for at tage en gummibåd over Middelhavet.

Læs også  Medieudviklingen 2019 er ude

Da produktionen mest er optaget på mobiltelefoner, turistkameraer og skjult, er det – oplagt nok – ikke den filmiske oplevelse der er nomineret, men derimod historien, der – vel sagtens – også netop er hvad der er spændende i dette tilfælde.

Kender du ikke Poul-Erik Heilbuth, er han en af de få – tilbage – der har været med på DRs “dokumentarhold”, rigtigt længe.
Poul-Erik Heilbuth har således været på DR siden engang i 70’erne, og er vel sagtens den dokumentarist der har vundet flest priser i landet.
Nu er han så nomineret til en Emmy, hvilket altså er den første for ham.
Heilbuth modtog “Årets Otto” tidligere på året.

DR selv har modtaget masser af Emmyer.
Blandt andet en for “Rejseholdet”, en for “Ørnen”, og en for “Livvagterne”, samt en for “Nikolaj og Julie”.
Den næst-nyeste Emmy DR har modtaget gik til DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn , der fik en Emmy for “DRs rolle i udviklingen af ny, banebrydende tv-dramatik”.
Den fik hun i 2016.
Den nyeste gik til “Ultras Sorte Kageshow”, der vandt en pris som “Bedste underholdning for børn”, ved “The Emmy Kids Awards” 2017.
Det er pænt sikkert at vi nu kan se frem til et par genudsendelser af “Menneskesmuglerne”, nu hvor den – måske – vinder en pris til.
Og gad vide om det ikke også hjælper lidt på internationale salg af produktionen.

Læs også  Sommer TV er blevet til sportsTV