Den der eGPU fra Blackmagic

Sommeren bød – ud over en masse sol – på nogle få nyheder, der rent faktisk kan gøre dit liv lidt lettere.
Og selv om at den nye eGPU fra Blackmagic, der er en “high performance graphics processor for pro creative software such as DaVinci Resolve, 3D games and VR” allerede er blevet svinet til for at være for lille/langsom, for sent ude og en masse andet, er det – stadigvæk – ikke helt umuligt at den rent faktisk kan gøre “jobbene” lidt lettere for landets klippere, der kan putte nyheden på deres bærbare, hvorefter det går lidt hurtigere med det hele.

Som vi hører det, er enheden, der er prissat til 699 dollars, hvilket hos Blackmagic ser ud til at betyde at dig der måske vil investere automatisk bliver sendt over til apple her i landet, der forlanger 5449 for den ( med moms ), hvilket da ikke er specielt meget for enheden, der ( og det gør virkeligt livet lettere for mange ) ydermere er udstyret med 85W til din bærbare ( via Thunderbolt 3, samt to ekstra Thunderbolt 3 indgange og en masse USB.

Blackmagic eGPU giver flere hestekræfter
Måske – næsten – nok til at du kan arbejde med det samme.

Selve enheden, The Blackmagic eGPU, er som pointeret blevet talt helt ned i kælderen, da det jo “kun” er et Radeon Pro 580 kort der sidder inde i enheden.
Og da det ikke kan opgraderes, er kortet – i følge nogle – allerede for gammelt, for langsomt og andet, da det landede på markedet.

Læs også  Hvad er så det der Atomos ProRes RAW

Sådan ser Blackmagic det ikke selv.
I følge dem ( tag det med lidt forbehold ) giver kortet en 6.83 gange hurtigere Spatial Noice Reduction, 4.06 gange hurtigere “Film Grains”, ganske som “Temporal NR” er hele 7.07 gange hurtigere. ( alt sammen på en 13 tommer ) ( der er væsentligt mindre at hente på en 15 tommer )
Blackmagic eGPU giver flere hestekræfter
Om det så er nok til at investere må være op til den enkelte.
I den forbindelse er der flere der har pointeret at enheden ikke hjælper ( overhovedet/særligt meget ) med FCPX.
Om det er korrekt eller ej, skal vi lade være usagt.
Sikkert er det dog at Apple ser ud til at have været inde i et egentligt samarbejde med Blackmagic om nyheden, så gad vide om det ikke er planen at der – rigtigt snart – kommer en masse support for netop denne eGPU, i flere “native” Apple programmer.
Blackmagic eGPU giver flere hestekræfter
Denne eGPU, er jo netop løsning nummer to denne sommer, der – i den grad – hjælper ( potentielt ) glade Mac brugere.
Den anden, den ofte omtalte Pro Res RAW, der – igen – kun findes i FCPX og som – indtil videre – kun kan optages på et Atomos produkt med video fra et Panasonic, tyder på en form for “bagtanker” bag disse tiltag.

Læs også  Motorzoom til MK zooms fra Fujinon

Blackmagic siger selv at deres eGPU, kort og godt er designet til at gøre arbejdet lettere og hurtigere for folk der arbejder i DaVinci Resolve, på en af de små – funky – bærbare Macs.
At de på deres sider viser billeder af “Hollywood colorists” og “Visual effects artists”, fra suiten ved siden af, bliver vi omvendt nok nødt til at tage med netop så mange forbehold at det – vel sagtens – mest er på sin plads at enten købe enheden og se om den rent faktisk kan noget, eller finde en forhandler der har købt en så de kan sælge noget andet der får denne eGPU til at fungere endnu bedre.

-The Blackmagic eGPU is the world’s first eGPU designed specifically for accelerating professional video workflows with DaVinci Resolve, starter han og fortsætter.
-It also adds the performance customers need for truly immersive, more realistic looking 3D game and VR experiences. Best of all, the Blackmagic eGPU gives you desktop class graphics performance on a laptop computer!, slutter han.
Som pointeret kan du læse mere om den
her.

Blackmagic eGPU giver flere hestekræfter
Vil du købe den, bliver du sendt hen på Apples shop her i landet. Vi har ikke fundet nogle professionelle Apple forhandlere, der reklamerer med at de har enheden til salg hos dem selv, og som derfor kunne tænkes at være friske på at give en demo.
Leder du efter en sådan, må du ringe til din sædvanlige Mac pusher, og se om de ikke – alligevel – har taget en hjem, så de selv har testen den, og kan kommentere på om det er – eller ikke er – en god ide at investere.

Læs også  Vimeo ude med FCPX upload app