Så bliver de gift igen på DR1

Hovedkanalerne har i den grad taget hul på deres efterår.
Normalt (?) var det ellers først engang sidst i august sløret blev løftet for hvad der kommer til at ske senere på året.
Sådan er det ikke længere.
Konkurrencen om seerne må efterhånden være blevet så intens at det både er nødvendigt at starte tidligere op på “efteråret” samt at får startet markedsføringen af det samme op, tilsvarende tidligt.
Gift ved første blik efterår 2018
I den forbindelse kan det vel ikke undre at DR nu tager hul på “Gift ved første blik”, der går igang med en ny sæson her den 29. august, hvilket – omvendt – betyder at formatet først starter ( næsten ) til september, men at det altså bliver omtalt og dermed får startet op på “markedsføringen” allerede her midt i august.

Kender du ikke formatet, er det sådan et hyggeligt et af slagsen, hvor en række singler – der er pænt desperate – leder efter den eneste ene, som de eventuelt kan blive “Gift ( med ) ved første blik”.
Fælles for de medvirkende er ydermere at de alle “søger intenst efter kærligheden og har gjort det igennem en længere periode”.
Gift ved første blik efterår 2018
Derfor har Stefan, Carsten, Ronnie, Michael, Eva, Kathrine, Cecilie og Vanessa “sagt ja” til at blive gift med en fremmed.
Skulle enkelte i den forbindelse tro at det er svært at finde medvirkende til formatet, kunne intet være mere fjernt fra virkeligheden.
Hele 582 valgte nemlig at tilmelde sig.
Derfor var det en kæmpe udfordring at finde “de fire matches”.
Omvendt var der mange at vælge imellem, hvorfor seerne kan glæde sig til et fint udvalg af “mennesker der ønskede at blive gift”.

Læs også  Dansk Melodi Grand Prix på musikalsk rejse

Som enkelte vil kunne huske det, møder “parrene hinanden, blot få minutter inden de skal giftes”, hvorefter “eksperimentet ser nu nærmere på om ægteskabet kan bane vejen for den store kærlighed”.
De par det hele handler om, skal således leve sammen i hele fem uger, hvor de kan se om de har lyst til fortsat at være gifte eller ej.

Blandt de dybe spørgsmål som formatet fokuserer på er blandt andet:
Hvorfor er det så svært at finde en kæreste?
Har vi efterhånden datet så mange, at mødet har mistet sin værdi?
Er vi for kritiske eller for forudindtaget i forhold til, hvordan vores partner skal være eller se ud?
Eller er vi i virkeligheden skrækslagne for at blive forladt, før det hele er begyndt?
Gift ved første blik efterår 2018

Redaktør Sofia Fromberg siger:
-Forklaringerne på, hvorfor det er svært for mange at finde en kæreste, er uendelige og frem for alt er de individuelle. Men jeg håber, at programmet endnu engang vil kaste mange gode debatter af sig om, hvad det er, der skaber et godt parforhold, så vi alle kan lære noget af hinandens erfaringer, starter hun og fortsætter.
-Det er et ekstremt intenst forløb, de medvirkende skal igennem. På fem uger oplever parrene i programmet lige så meget, som et par normalt oplever på flere år. Hvis de medvirkende skal blive bevidste, reflektere og undgå at falde i de vante mønstre, så er der brug for kontinuerlig støtte og coaching gennem alle fem uger. Derfor har vi i denne sæson endnu større fokus på, at eksperterne løbende skal coache de fire ægtepar – både individuelt og som par, slutter hun.
Gift ved første blik efterår 2018
Som tidligere har seerne derfor en masse at se frem til.
Herunder en masse hjælp fra “eksperterne”, der hjælper de medvirkende til at blive “bevidste om, hvad der kan være årsagen til, at det for netop dem har været svært at etablere eller fastholde et forhold”.
Eksperterne kigger også på om der er nogle “mønstre, som gentager sig og dermed spænder ben for et varigt parforhold”, eller om der er “indhold i bagagen, som har gjort dem bange”, suppleret med “dårlige vaner, som de tager med ind i det nye parforhold”.
Gift ved første blik efterår 2018
De eksperter formatet gør brug af, er psykolog og klinisk sexolog Gert Martin Hald, psykolog og parterapeut Mette Smidt og sognepræst Michael Brautsch.
Faste seere, kan med andre ord glæde sig endnu en omgang Gert Martin Hald og Michael Brautsch der har medvirket i samtlige fem sæsoner, mens Mette Smidt debuterede i sæson fire.

Læs også  Ny dokumentarserie fra TV2

Selv om at de enkelte par først møder hinanden kort før de skal giftes, kan seerne fortsat se frem til at få et godt indblik i den enkelte person op til bryllupsfesten og alt det andet.
Gift ved første blik efterår 2018
De medvirkende er:
Carsten, brandmester.
Stefan, pædagogisk assistent.
Ronnie, bygningsstruktør.
Michael, kommunikation.
Vanessa, socialpædagog.
Kathrine, folkeskolelærer.
Cecilie, dealer.
Eva, coach.
Gift ved første blik efterår 2018
Der er premiere den 29. august.