Fortsat masser af gratis streaming

Nye tal fra Dansk Erhverv ser ud til at løfte sløret for en masse spændende andre tal.
Hovedkonklusionen i undersøgelsen er dog at op imod 450.000 danskere over 18 år fortsat bruger såkaldt ulovlige streamtjenester, der typisk er tjenester der fungerer – næsten – som Netflix, HBO eller TV2 Play.

Den enkelte klikker med andre ord på en knap, og så spiller ( streames ) film, serier og alt andet.
Tjenesterne der har navne som, WatchSeries, Putlockers, CMoviesHD, RARBG, GoMovies, DreamFilmHD, TheDareWatch, Fmovies bruges iden grad netop så flittigt at det idag er op imod 10 procent af befolkningen der rent faktisk bruger sådanne tjenester, til trods for at der er uendeligt mange lovlige tiltag.

Undersøgelsen der reelt er ude for at finde ud af hvor meget ulovligt befolkningen sådan går og foretager sig på Internet, kan ydermere konstatere at 29 procent har downloaded ulovligt eller streamet i deres liv.
Af denne gruppe har hele 81 procent streamet film eller TV serier inden for de sidste 12 måneder.

Heldigvis mener de fleste adspurgte at det er “forkert” hvad de gør.
De ser dog ud til at fortsætte med at streame ulovligt, hvilket er lettere selvimodsigende.
Streamtjenester ulovlige som lovlige
Undersøgelsen, har dog en række “side resultater”, der er endog særdeles interessante.
Og da undersøgelsen er såkaldt repræsentativ, både geografisk og i forhold til befolkningen med 1007 respondenter ( fordelt på hele landet ), er der en række andre tal der pludselig bliver super interessante.

Læs også  4 ud af 10 US husstande har nu 2 SVoD tjenester

Der er således ( cirka ) 78 procent der bruger YouTube ( ja, jeg har brugt, i princippet i de sidste 12 måneder ), hvilket kun er tilfældet for 50 procent med Netflix.
Igen, så er næsten 80 procent jo på 3.51 millioner danskere over 18 år.

Og da det betyder at 2.25 millioner har brugt eller bruger Netflix, er det altså nogle pænt brugte størrelser. ( igen formodentligt i løbet af de sidste 12 måneder )

Viaplay er også pænt kendt, er med ( cirka ) 38 procent af respondenterne, hvilket kan oversættes til at noget der ligner 1.71 millioner brugere.

Noget TV2 Play også næsten har. ( altså igen på de sidste 12 måneder, hvor de “ja, jeg har brugt” tjenesten )

HBO Nordic er nede/oppe på ( cirka ) 28 procent, hvilket svarer til 1.26 millioner “ja, jeg har brugt” brugere.

Igen.
“ja, jeg har brugt”, betyder jo blot at det er en tjeneste den enkelte har brugt, på et eller andet tidspunkt. ( dækker formodentligt stadig over de sidste 12 måneder )

Dermed har de tre store ( udenlandske ) tjenester, Netflix, Viaplay og HBO Nordic “været brugt af” 5,22 millioner danskere de sidste 12 måneder”.
Dermed er “lovlig streaming” ekstremt udbredt, selv om at det ofte er muligt at læse i mange medier at det bestemt ikke er tilfældet.
Igen.
Formuleringerne i analysen, som du kan hente
her,
https://www.danskerhverv.dk/siteassets/mediafolder/downloads/pressemeddelelser/analyse—ulovlig-streaming-og-download-i-danmark.pdf
ser dog ud til at understrege at der – reelt – ikke er mange der streamer eller downloader ulovligt.
Og da slet ikke i forhold til befolkningens brug af streamtjenester, der såmænd også ser ud til at vokse blandt den ældre del af befolkningen.
Det eneste der mangler nu er et par 24/7 tjenester der kun streamer gamle danske film og – eventuelt – nyheder fra en svunden tid.
En oplagt opgave til DR, der med et slag ville kunne hente de ældste seere hen til deres iPads ( det er den ældre del af befolkningen der køber tablets, red. )

Læs også  Walmart vil også streame

Bag analysen står Dansk Erhverv ved analysekonsulent Jakob Kæstel Madsen og chef- konsulent Charlotte Enevoldsennyt

One thought on “Fortsat masser af gratis streaming

Kommentarerne er lukket.