Så er HBO igang i Norden

Som vi er orienteret er det – formodentligt – første gang at HBO Nordic producerer drama her i Norden.
I konkreter er der tale om “Beforeigners”, der som du har gættet det, er en kombination af flere ord, der forklares således af HBO:

-Beforeigners finder sted i en nær fremtid, hvor et sært lysfænomen indtræffer over hele verden og sender kraftige lyn ned i havet, hvorefter forhistoriske mennesker pludselig begynder at dukke op. Menneskene kommer fra tre forskellige tidsaldre: Stenalderen, Vikingetiden og den sidste del af det 19. århundrede. Ingen forstår, hvordan det kan lade sig gøre, og de forhistoriske mennesker – kaldet ”beforeigners” – har ingen erindring om, hvordan de er endt der”.

Altså lidt “The 4400” kombineret med 5-10 andre TV serier og spillefilm, nu med det twist at vi også skal se på lidt gæster fra Stenalderen.
Rubicon TV i produktion med Beforeigners
Produktionen der er sat i verden af folkene der stod bag “Lilyhammer”, Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, kan dermed se frem til at vi er rigtigt mange der kigger med, når den af Jens Lien instruerede produktion lander på HBO.
Ganske eksklusivt.

Ganske morsomt er det igen Rubicon TV/Endemol Shine Group, der producerer.

Selv historien følger “Alfhildr” der er en vaskeægte Viking, der nu arbejder sammen med en ( nutidig ) politibetjent, der er “udkørt”.

Læs også  April går amok i serier

Et samarbejde der sker i den såkaldte afdeling for “integration, hvor “de fremmede” skal lære at blive rigtige (?) nordmænd/nutidsmennesker.

Blandt de medvirkende finder du blandt andet Ágústa Eva Erlendsdottir, Stig Amdam, Kyrre Haugen Sydness, Stig Henrik, Ragnhild Gudbrandsen, Oddgeir Thune og endelig Eili Harboe.
Stort set alle spilere der har en lang international karriere bag sig ( igang ).

De ledende roller spilles af Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen.

Serien der må siges at være pænt begrænset er indtil videre på bare seks episoder, hvilket kan undre da der – bestemt – ser ud til at være tale om en original historie.

Forresten.
Synes du at du har hørt en masse om Krista Kosonen, er det fordi hun netop har været med i Blade Runner 2049.

Optagelserne eforegår i og omkring Oslo.
Udendørs scenerne er flyttet til Litauen.

EPere på serien er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root.
Det er ikke kendt hvornår der er premiere.
Et gæt kunne være i løbet af 2019.

Rubicon TV, stod også bag “Lilyhammer” og “Maniac”.
Endemol Shine Group, der ejer Rubicon TV, ejer totalt set mere end 120 produktions og distributions selskaber rundt om i verden.
Som vi husker det, var der oprindeligt et selskab som Rupert Murdoch gav til hans datter, Elisabeth Murdoch.

Læs også  Så fandt de lige 320000 flere seere