DRs Herrens Veje kigger forbi til oktober

Folk der er rigtigt glade for “Herrens Veje”, kan glæde sig til at DR1 tager hul på en ny sæson til oktober.
Her “halvandet år efter Augusts død forsøger en forandret familien Krogh at finde tilbage til livet”.
De store spørgsmål ser dog ud til at være “hvordan lever man videre, når man har mistet en elsket”, ganske som at “Alle tackler sorgen og tabet på hver sin måde”.

Der er dog lyspunkter.
Augusts og Emilies søn, Anton, “binder dem sammen”.
Selv om at der er “mange sår, der skal heles”.
Og så er der jo altid problemet med at der “lige under overfladen lurer hemmeligheder og løgne, der truer med at splitte familien ad”.

Det er med andre ord blevet tid til anden sæson af “Herrens Veje”, der i følge producenten er “en bevægelse fra mørket mod lyset”, der har fokus på at gå fra “at være splittede til igen at finde sammen som en familie”.

Adam Price, der er hovedforfatter på både første og anden sæson siger:
-I “Herrens Veje II” tager vi både almenmenneskelige følelser og eksistentielle spørgsmål om tro og tvivl op, og vi håber, at det vil give anledning til debat. Det er efter min mening en oplagt opgave for en søndagsdramaserie på DR at tage livtag med vanskelige emner gennem fiktionen, uden nødvendigvis at komme med svarene. Dem skal seerne selv reflektere over. Det giver vi mulighed for med anden sæson af Herrens Veje, hvor vi gerne vil diskutere skyld, tilgivelse og hemmeligheder og løgne indenfor familien, slutter han.
Tid til Herrens Veje sæson 2 på DR1
Derfor “søger karaktererne en ny mening med tilværelsen”.
Ret heldigt, set i lyset af at “første sæson endte i døden”, hvorfor “anden sæson i bibelsk forstand søger genopstandelsen”.
Som seerne kan gætte det, bliver det med andre ord en “dramatisk rejse mod lyset”, nu hvor “Herrens Veje II handler om at vende tilbage til livet”.

Læs også  DR på vej med event på lørdag

Camilla Hammerich, der er producent siger:
-Vi glæder os til at vise fortsættelsen af historien om den hårdtprøvede præstefamilie Krogh, der leder efter en mening i det meningsløse. Med “Herrens Veje” sæson to håber vi at give nyt stof til samtaler på kryds og tværs om tilværelsens svære og mere tabubelagte temaer som personlig tro, skyld og tilgivelse, slutter hun.
Tid til Herrens Veje sæson 2 på DR1
De store følelser og den udtalte “Noir vibe” i “Herrens Veje” ser ud til at hitte internationalt.
Hele 77 lande har således købt første sæson, hvilket nærmest er det samme som at der også er 77 lande der er på vej til at købe sæson 2.

Herhjemme har serien modtaget flere priser her under er den blevet udnævnt til “Årets danske tv-serie”, ved både Robert Prisen 2018 og ved TV Prisen 2018, ganske som den har modtaget Nordisk Film & TV Fond-Prisen samme år.

Desuden faldt der lidt godt af til spillerne, da Lars Mikkelsen løb med årets Svend-pris som “Årets danske skuespiller i en tv-dramaserie”, mens Ann Eleonora Jørgensen fik en Robert som Årets kvindelige hovedrolle (tv-serie).

Bag det hele finder du DR Drama i co-produktion med ARTE France og SAM le Français samt Studiocanal.

Instruktører er Kaspar Munk og Louise N. D. Friedberg.

Læs også  DR tilbage med ny omgang Kontant