Nyt på flowtech fronten

Du må have set den verdens omspændende markedsføring der netop er startet på.
En markedsføring der handler om det nye flowtech 100 stativ, der ser ud til at være en 100mm version af deres nu kendte 75mm system.

Fælles for begge systemer, ser ud til at være at de – naturligvis – findes i både Vinten og Sacthler versioner, der – mere eller mindre – ser ud til at være blevet til et og samme system, i mange tilfælde.
Bevares Vinten og Sacthler er forskellige ting, men kun i High End produkterne, som vi oplever det.

Tilbage til flowtech, så ser det ud til at producenten har haft stor succes med netop deres 75mm version der om kombination af et “let hoved” og meget lette formstøbte ben, er faldet i god smag hos de producenter der mener at et stativ der vejer for meget er en udfordring.

Sådan er det som bekendt ikke med flowtech løsningerne der virkeligt – næsten – intet vejer.

Nu kommer der så en længe ventet “store søster” til 75mm versionen.
En version, der – åbenbart – er så hemmelig at det reelt ikke er muligt at finde ud af hvor meget det vejer, hvad hovedet kan eller noget som helst andet.

Læs også  Tid til BSC Expo

Til gengæld kan du købe det fra engang i september, hvor “the world’s fastest tripod just got bigger”.

Man kunne blive fristet til at mene at der mere er tale om markedsføring, som branchen generelt har taget godt imod, end et relevant produkt.
igen.
Dem der har pillet ved flowtech 75 og måske endda arbejdet med det, vil have bemærket at det lette stativ ingen problemer har med “de nye små”, som FS7, FS5, EVA1 eller andet i den vægtklasse.
Bevares, det er ikke et hit med en 70-200, men hvem bevæger da også et stativ under optagelsen.
Nyt Vinten og Sacthler flowtech 100 stativ
Vinten og Sacthler har i forbindelse med nyheden, som vi gætter på bliver vist frem på IBC, lånt et par flowtech 100 ud til et par fotografer, der – sjovt nok – er mere end meget begejstrede for netop dette stativ.

Vi har nederst fundet et par videoer frem, der ser ud til at understrege at der fortsat er tale om et meget let stativ, der såmænd er pænt heldigt i mange situationer.
Er du lidt “gammeldags” og kender til de “klassiske” Vinten 100, eller et tilsvarende fra Sacthler, kan det dog tænkes at du mener at nyheden er lidt “klejn”.

Det er den nok også.
Detaljen er jo blot at kameraerne også er blevet en del mindre.
Nyt Vinten og Sacthler flowtech 100 stativ
Blandt dem der har testet er Alexander Roschanek fra ORF i Østrig, han siger blandt andet:
-We’re often working in editor-cameraman pairs when on the road, which means I usually don’t have an assistant to help me set up, starter han og fortsætter.
-flowtech100 is a huge asset because it has so many great features that make ultra-fast setup and adjustment really easy, slutter han.

Læs også  NEP tager Remote Production til nyt niveau

Renea Veneri Stewart har også pillet ved det.
Hun siger:
-flowtech100 is really amazing. It’s a great system – not only fast and convenient, but you can feel the quality and craftsmanship. It’s going to become my go-to-tripod!, starter hun og fortsætter.
-We’re also big believers in the flowtech75, so we were thrilled to be able to test-drive flowtech100, slutter hun.

Det som rigtigt mange må have bemærket er at der kører en eller flere “vi forærer et stativ væk” konkurrencer.
Vil du deltage kommer du hen til denne
her.

Du kan læse ( næsten intet ) nyt om 100 mm versionen
her.

Herunder lidt video om emnet.