Copenhagen Film Fund tryller med midlerne

Fenar Ahmad, der er på vej med om omgang “Valhalla”, der for den uindviede er en spillefilm, der var godt på vej mod Ungarn, ser nu alligevel ud til at blive skudt i københavn.

Årsagen er at Copenhagen Film Fund sent i processen gik ind og fandt de midler der skulle til for at filmen kunne blive skudt her i landet, i stedet for langt væk.

Derfor kan man nu påstå at Midgård, Asgård og det meste af Jætternes verden, rent faktisk er fra hovedstaden/Sjælland ( her i landet ), og ikke fra Budapest.

Som du har gættet det, er de ret glade for at de fik Fenar Ahmad og Profile Pictures overtalt til at blive på Sjælland, nærmere betegnet på Filmstationens studier i Værløse, hvor der nu bliver skabt “dystre grotter”, “respektindgydende borge” og “guddommelige vikingesale”, til ære for denne nyfortolkning af en ældre historie.

Uden at der totalt går “4 til far” i den, handler “Valhalla” om “..de to vikingebørn Røskva og Tjalfe”, der af “tordenguden Thor og den snedige Loke”, bliver “taget med til Asgård, gudernes rige”.
Copenhagen Film Fund gik ind med 4 millioner - så blev der produceret her i landet

Og selv om at man kunne tro at det er skide skægt, finder du hurtigt ud af at Valhalla er en “verden i opløsning”, som kun disse to “menneskebørn” kan redde sammen med Thor og Loke.

Læs også  Filmfond i krise

Produktionen har i følge Copenhagen Film Fund været svær at “finansiere i Danmark”.
Dette på trods af at “både skuespillere, instruktør og filmholdet bag hovedsagligt er dansk”.

Produktionen var derfor “for længst” flyttet til Norge, Island og Ungarn, da de ikke kunne finde finansiering her i landet.

Heldigvis kastede Copenhagen Film Fund så fire millioner kroner efter produktioner, hvilket åbenbart er nok til at hele produktione bliver her i landet.

Formodentligt årets bedste forretning for Copenhagen Film Fund, der dermed får en spillefilm til både at blive produceret her i landet, suppleret med hele efterarbejdet, der nu også ender i København i stedet for i Budapest.
Copenhagen Film Fund gik ind med 4 millioner - så blev der produceret her i landet
Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund, siger:
-Vi er glade for at holde produktionen af “Valhalla” i Danmark. Vi ser flere og flere eksempler på, at danske film flytter til udlandet, da de ikke kan finde tilstrækkelig finansiering herhjemme. Der er skarp konkurrence landene imellem om at tiltrække film og tv-produktioner, så hvis Danmark ikke tilbyder incitamenter og gør det attraktivt for produktionerne at komme hertil, taber vi stort både økonomisk og kulturelt, slutter han og bliver suppleret af filmens producent og producer Jacob Jarek.
Han siger:
-Det betyder meget for os kreativt og praktisk, at vi også på så stor en film som “Valhalla” kan arbejde med danske filmarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere og udvikle vores samarbejdsrelationer. Filminfrastrukturen, de dygtige filmarbejdere og fantastiske locations findes i Danmark, og det er vigtig, at vi som filmbranche også har mulighed for at holde de større filmproduktioner i landet, så den nødvendige kompetence holdes ved lige og udvikles. Selvfølgelig skal en film om nordisk mytologi filmes i norden og ikke Ungarn, slutter han og bliver suppleret af Ditte Milsted og Thor Sigurjonsson der er med i Profile Pictures.

Læs også  Meyerheim fejret med kage

Glæder du dig allerede, kan du snart se frem til Roland Møller, Dulfi Al-Jabouri og Reza.
De to unge spilles af Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth.

Det Danske Filminstitut og DR er med inde over.
Så der er åbenbart intet at udsætte på historien.

Produktionen er – totalt – 40 procent internationalt finansieret.

One thought on “Copenhagen Film Fund tryller med midlerne

Kommentarerne er lukket.