Mere Gidseltagningen

Discovery Networks Danmark har netop løftet sløret for hvem du kan glæde dig til at se på i “Gidseltagningen” sæson 2, der bliver sendt på Kanal 5 engang i foråret 2019.

Og nu hvor det skulle være sikkert at Johannes Lassen, Helle Fagralid, Søren Malling, Søren Pilmark, Elsebeth Steentoft og Ola Rapace er blandt de ledende spillere, er det vel ret sikkert at der er pænt meget at glæde sig over.

“Gidseltagningen” er som tidligere produceret af SAM Productions med Adam Price & Meta Louise Foldager Sørensen som såkaldte executive producers.

Hovedforfatter er fortsat Jesper Bernt med producer Morten Kjems Hytten Juhl og konceptuerende instruktør Christian E. Christiansen, som hovedkræfterne.

Produktionen af den nye sæson, der enten er igang ellers snart startes op, kan i den forbindelse forventes at blive “skudt på flere forskellige locations rundt i Danmark”, hvilket enten betyder at produktionen ikke har kunne finde nogle regionale midler, eller at de har prioriteret at kunne optaget hvor de nu vil.

Kanal 5 på vej med næste sæson af Gidseltagningen
Det er dog en enkelt detalje der er svært at overse.
Der skal jo være et “stort gidseldrama” i serien, før den – lissom – kan kalde sig for “Gidseltagningen”.
Derfor er denne del af serien, henlagt til “Sverigesfærgen i Øresund”, der denne gang ( måske ) strander ud for Kronborg, hvilket jo er ret pænt og slet ikke et spor trafikeret farvand.

Læs også  DRs Herrens Veje kigger forbi til oktober

Måske det netop er derfor at gidseltagningen denne gang får “storpolitiske dimensioner”, der “trækker tråde til Syrien og langt ind på Christiansborg”.

Det bliver med andre ord endnu en dramatisk sæson, som man kunne håbe på at de samme seere, som dem der så den første sæson – og lidt til -vil finde interessant.

Johannes Lassen fortæller:
-Rollen som Philip Nørgaard i “Gidseltagningen” var min første egentlige hovedrolle, og tiden efter har været helt enormt spændende med arbejde i både ind- og udland. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med den nye sæson, og jeg føler mig virkelig godt forberedt, starter han og fortsætter.
-Den seneste halvanden måned har jeg startet træningen med vores militærspecialister op igen. Det tæller alt fra våbentræning, killhousetræning, stresstests, håndtering af at blive holdt som gidsel, blandet med 12 fysiske træningspas om ugen. Det har været, super fedt, hårdt og intenst, og nu glæder jeg mig bare til at komme rigtig i gang med optagelserne til “Gidseltagningen 2”, slutter han.

Den kvindelige hovedrolle spilles af Yasmin Mahmoud, der af Discovery Networks Danmark udråbes til “et ungt debuterende skuespiltalent”, der i sæson 2 netop er “hjemvendt fra krigen i Syrien, hvor hun har kæmpet med oprørsgrupperne mod ISIS”.
Som vi husker det er det da vist både ulovligt samtidig med at det udløser en kage på IS kontoret, hvis sådanne personer bliver fanget.
Uanset dette, spiller hun “June al-Baqee” i sæson 2, hvor hun møder Søren Malling, Helle Fagralid, Søren Pilmark og Elsebeth Steentoft suppleret med Henning Jensen, Laura Christensen, Flemming Enevold, Esben Dalgaard Andersen, Alexandre Willaume, Maibritt Saerens, Rudi Køhnke, Peder Thomas Pedersen, Kenneth M. Christensen, Kasper Leisner, Ali Sivandi, Julie Grundtvig Wester og svenske Ola Rapace.
Kanal 5 på vej med næste sæson af Gidseltagningen
Anne Garlichs, der er programdirektør forklarer:
-Med “Gidseltagningen” ( sæson 1 ) manifesterede vi, at dansk drama på højt internationalt niveau hører til på Kanal 5, og både anmelderne og seerne belønnede os for at gå ind på den arena. Derfor er vi også stolte af, at vi nu kommer med en sæson 2 med et utroligt stærkt og ikke mindst talentfuldt line-up af nye, unge stjerneskud og mere veletablerede skuespillere. Og ikke mindst at vi har taget en afgørende position som ny spiller i det danske fiktionslandskab, slutter hun.

Læs også  Det er jo det de unge vil have

Budgettet til produktionen er suppleret med støttekroner fra Public Service Puljen, og da ZDFneo, Den Vestdanske Filmpulje og Studio Canal er inde over er der altså både fundet regionale og internationale penge.

Der er premiere på Kanal 5 og Dplay engang i 2019.
1. episode havde 211.000 seere den 2. april 2017, 166.000 ugen efter og 157.000 ugen efter igen