TV2 går Avid MediaCentralUX

TV2 har i et stykke tid rumsteret med et nyt produktionssystem.
Og nu hvor valget er faldet på Avid, ser det ærligt talt ud til at TV2 endnu engang giver DR baghjul.
Motivationen er nemlig ikke at “det skal være billigt”, som man kunne have mistænkt konkurrenterne at have tænkt.

Tværtimod.
TV2s motivation er “historiefortælling på tværs af platforme”.
Og hvis der er en ting der er sikkert, så er det at netop store systemer, hvor det er muligt at arbejde flere samtidig på det samme materiale, muligt at skyde ud i de der 252 opløsninger, til ligeså mange platforme.
Og rigtigt meget andet, er uendeligt meget vigtigere, end at det virker på en bambus PC.

Som vi læser det, har TV2 købt deres løsning, der er “helt ny” direkte af Avid.
Og da formuleringer som at der er tale om “et helt nyt produktionssystem, der understøtter TV 2s digitale transformation” samt at “TV2 bliver frontløber med et moderne produktionssystem”, kunne man godt betyde at TV2 reelt har investeret i en version af vid MediaCentralUX, der først bliver vist frem på IBC.
Enten som demo på hvad en broadcaster kan.
Eller mere realistisk, som de nye tanker der ligger bag en helt ny version af løsningen.
Den løsning, som TV2 allerede delvist producerer på.
TV2 overgår Avid MediaCentralUX

Læs også  Nyt fra LiveU hedder LU300

Ledende produktionschef for TV2 Nyhederne, Christian Rohde forklarer:
-Vi har lavet et meget grundigt forarbejde, hvor en række nøglemedarbejdere har været med til at udtænke og sætte standarden for et moderne produktionssystem, der er “story centric”. Det betyder, at vores historier er forankret ét sted i systemet, uanset hvor vi udkommer, og hvem der arbejder på historien. Med det nye system får vi også helt nye muligheder i forhold til at arbejde med flere elementer i historierne i form af tekst, levende billeder og grafik, ligesom det bliver lettere og hurtigere at udkomme – til gavn for vores mange seere og brugere, slutter han og bliver suppleret af teknisk chef for TV 2 Teknik & IT, Tom Bjerre.

Han siger:
-Den nødvendige udskiftning af vores nuværende produktionssystem, der er sammensat af mange forskellige systemer, giver os en rigtig god anledning til at optimere vores produktion, så den i endnu højere grad understøtter TV2s digitale transformation. TV2s produktionsmedarbejdere kommer alle til at arbejde ud fra én og samme platform på tværs af vores systemer, og det bliver meget lettere at dele materialer og informationer. Vi får reduceret antallet af applikationer, den enkelte medarbejder skal arbejde med, og brugeroplevelsen bliver mere ensartet, browserbaseret og mobil, slutter han.

Det konkrete system, er et MediaCentral | Cloud UX system, der bruges til ingest, suppleret med features der kan “bearbejde” og “publicere” i en “ensartet, browserbaseret brugerflade”.
TV2 overgår Avid MediaCentralUX
Derfra kan alle – relevante – medarbejdere tilgå indholdet, og enten producere tekstbaseret, eller videobaseret.
Relevant, da der jo både produceres til publicering “som video” eller som tekst.

Læs også  BBS på vej med ny 4Bank

TV2 kører som eksempel deres manus’er i iNEWS, artiklerne ryger på tv2.dk, og research er jo ikke “bare noget på et stykke papir” i sådan en virksomhed.
Her er en del af hverdagen “researchapplikationer”, som for eksempel x.news, der i sig selv har en række “andre relaterede applikationer”.

Selve videoredigering kan forstås i systemets webeditor, eller i enkelte tilfælde i en ny MediaComposer eller i Adobe Premiere Pro.
Redigering i software der ikke er fuldt integrerede giver både fordele og ulemper.
Der omvendt vil være gennemtænkt når systemet er 100 procent operationelt.

Som vi forstår det, er det tilfældet engang i foråret 2019, hvor hele produktionen af “TV2” ( typisk nyheder, sport og alt andet intern produktion ) vil være til at finde i dette – gigantiske – system.

Det er muligt at læse mere om MediaCentral | Cloud UX, der naturligvis også virker på iOS og Android, her.

Her et par videoer om