Småt er det nyt orange

Bunken af nye batterier fra kendte batteriproducenter der ikke er helt så store som deres “søstre”, udvides nu hvor PAG melder sig nu ind i den “krig”.
Det interessante med PAG, ser ud til at være at deres “Mini PAGlink”, der – naturligvis – bliver vist frem på IBC2018, er født med relativt meget strøm, uden at de er specielt store.
Og da det er PAG, er deres batterier fortsat udstyret med noget der ligner et “Gold Mount Mini” eller et “V-Mount Mini”, hvorfor de kan stables, og på den måde give mere end de indbyggede 50 eller 100Wh de er født med.

Som du har gættet det, er målgruppen den voksende gruppe af “4K kamera” ejere, der typisk skyder på EVA1, FS5, FS7 eller C300mk2.
Der udstyret med alverdens ekstra gear, bruger en masse strøm.

Desuden er det ofte tilfældet at de skal bruge 12volt, hvilket kun få “indbygnings” batterier tilbyder, til disse kameraer.
Oplagt noget som PAG nyheden har.
Og da der længe har eksisteret “konverterings ledninger”, der ikke er inkluderet, kan du altså let både strømføre kamera og monitor, med denne type batterier.

nye MiniPag batterier små og smarte
Eneste kedelige detalje er at du først kan få fat i disse nye PAGlink batterier engang i 2019.

Læs også  Panasonic viser nyt frem på ISE

Som vi læser det, betyder de her “Gold Mount Mini” eller et “V-Mount Mini” stik ydermere at batterierne kan monteres på eksisterende PAGlink ladere.
Dermed kan ældre ( intelligente ) systemer – problemfrit – snakke med nyheden, der – omvendt – sikkert også bliver prissat derefter.

I den forbindelse er det relevant at nævne at der er USB ud af nyheden.
Det specielle ved denne er at dette “stik” har et output på 2A.
Det burde betyde at du kan lade en computer, og – mere relevant – at du kan udskifte dette “løse stik” med et Lemo, Hirose eller endnu et D-Tap stik. ( og selv vælge en anden spænding ?)

Det er – fortsat – hotswapable, forudsat at mindst et batteri bliver tilbage på kameraet ( så du har altså brug for 3, for at være sikker på at have strøm hele tiden?).
Omvendt.
Er du på stativ, kan du bare montere dem der, og så ellers optage i 3 uger i træk.
nye MiniPag batterier små og smarte
Blandt andre features skulle der være en “endnu mere præcis” udlæsning af resterende strøm i det enkelte batteri.
Charger, der også er ny, kan fødes med alt fra 5 til 20V DC, eller AC, så du burde være ret sikker på at dine batterier fungerer, nærmest uanset hvad.
De ( største i denne serie ) er præcis små nok til at du kan tage dem med når du flyver, ganske som der er huller så det kan skrues fat i det meste, eller at andet kan skrues fat i selve batteriet.

Læs også  Hyperhurtigt raid

De bliver vist frem på IBC, og er til salt engang i 2019, hvor du vil kunne se at de faktisk kan kommunikere med bestemte EVF’ere.
Læs videre heromkring.