DR bager videre

Her den 29. september tænder de igen ovnene.
Det er nemlig tid til hele 7. sæson af “Den store bagedyst”, som rigtigt mange seere holder af.
Og hvorfor fyre en succes, som især de lidt ældre seere elsker.

DR er ellers under stor forandring.
Sidste nyt er at størrelsen står foran endnu en gigantisk fyringsrunde.
Og nu hvor der – stort set – ikke længere er teknikere ansat på stedet, er det nu snart tid til at fyre journalister, og nedlægge de programmer der ikke kan laves af administrationen.

Hvordan det bliver til 30.000 timer om året er svært at gætte.
Men gad vide om DR ikke vender tilbage til at få indhold produceret eksternt i egne studier, på eget udstyr, som det er set før.
Ny sæson af Den store bagedyst
Den 29. september, er dog ikke en dag hvor sådanne detaljer er vigtige.
Der skal hele familien i stedet hygge maks, og se de hele 10 nye deltagere dyste mens de bager.
Kanalchef, Pil Gundelach Brandstrup glæder sig som en lille bager til premieren:
-“Den store bagedyst” har altid været tænkt som et familieprogram, hvor vi gerne vil samle danskerne på tværs af generationer. Det er vi lykkedes rigtig fint med tidligere, men vores ambition er, at endnu flere skal have mulighed for at følge med. Derfor forsøger vi os med at flytte programmet til lørdag, og det kan ligeledes give inspiration til, at man bager sammen i køkkenet om søndagen, starter han og bliver suppleret af Markus Grigo der er dommer.
Han siger:
-Det er så fedt at være med til at samle så mange danskere om noget, alle kan være med i. Vi har endnu et fantastisk hold, og jeg forventer en sæson med solid underholdning for familier og kageentusiaster. Personligt hviler jeg endnu mere i dommerrollen, og det håber jeg skinner igennem i stuerne. Mit håb er, at programmet kommer til at tryllebinde og overraske, og samtidig får seerne til at både grine og græde, slutter han.

Læs også  Panasonic og multikamera markedet

Som det er set før, vil de to første episoder – der er på hver halvanden time – fokusere på “basale bagekundskaber”.
Først derefter vil deltagerne blive udfordret i stadig sværere “bagediscipliner”.

Seere er går op i deltagerne, kan se frem til et “bredt deltagerfelt”, der “tæller alt fra en gymnasieelev på første år til en mor med tre børn”.
Og da det er meningen at deltagerne skal komme fra hele landet, kommer de “geografisk lige fra Nordjylland til indre København”.

Og i disse tider, hvor regnbuefarverne er vigtige, er en af deltagerene sågar LGBT-aktive Albert, der er “vokset op med konditori”.

Redaktør på “Den store bagedyst”, Søren Olsen, forklarer:
-Seerne kan glæde sig til at møde ti nye dygtige og passionerede deltagere, som hver især har noget specielt at byde på. Jeg glæder mig til at danskerne henover de næste mange uger skal lære disse ti skønne mennesker at kende. Der bliver rig mulighed for at finde én man kan holde med og holde af. Og så skal man selvfølgelig glæde sig til alle de lækre kager, der vil få munden til at løbe i vand og måske inspirere til noget man selv vil prøve at lave hjemme i køkkenet, slutter han.

Blandt overraskelserne denne gang er “helt nye udfordringer”, “nye temaer” og “hemmelige gæster”.

Læs også  Hvis du ikke har set de der Panavision Primo Artiste

Der er premiere den 29. september