Blackmagic RAW en realitet

Nu var vi nok et par stykker der undrede sig over at Blackmagic ikke kastede sig ud i deres egen version af RAW, i det sekund de havde gennemskuet hvad det er Apple har fundet på med EVA1, sammen med Atomos.

Noget tyder på at de såmænd også kastede alle deres udviklingspenge efter netop Blackmagic RAW, i sekunderne efter at konkurrenten havde gjort det.

Grant Petty har i den forbindelse netop annonceret at Blackmagic RAW er med i DaVinci Resolve ( 15.1 ), fra nu og her.

Det betyder at det pludseligt er muligt at optage hele sensor i de herlige Ursaer, der – som kendt er kameraer der optager i 4608 x 2592 pixels.
Og som bliver skalleret ned derfra, til 4K UHD.
Til sammenligning – og her bliver det morsomt har et EVA1 en sensor på 5720 x 3016, der omvendt bliver til 4K DCI, hvis hele sensor skal bruges.
Blackmagic RAW bliver introduceret idag

I begge tilfælde er der her tale om hele to kameraer der reelt giver totalt baghjul til alle andre.
I hvert fald i sub10K dollars markedet.

Tilbage hos Blackmagic, lover det at deres version af RAW, er “more intelligent” end “simple RAW containers” som CinemaDNG.
Desuden har de designet deres Blackmagic RAW som et ( en ?) de-mosaic ( software), der klarer den del af udfordringen inde i selve kameraet.
Blackmagic RAW bliver introduceret idag
I følge producenten betyder det at Blackmagic RAW ikke kræver “en masse software” hvilket – igen – betyder at det bruger mindre strøm og CPU, ganske som at det giver en hurtigere og lettere playback og hurtigere rendering.

Læs også  NewTek viste Connect Spark Pro frem

Blackmagic RAW giver ydermere brugeren adgang til ISO, white balance, exposure, contrast, saturation og custom color spaces.
Blackmagic RAW bliver introduceret idag
Slutteligt er det “ikke et 4:2:2” format, men “noget andet”.
Det er i følge producenten designet som “a replacement for both video and RAW formats”.

Der er indbygget support for “Metadata”, der kan vise sig at være sopændende i visse sammenhænge og ellers ligegyldigt i en række andre.
Helt sikkert er det dog at folk der har en URSA 4,6K og som grader i DaVinci Resolve, ser ud til at have fået et par fede features, der – sammen med – Panasonic/Apple/Atomos samarbejdet, viser at de her små kameraer faktisk løber hurtigere end – for eksempel – store producenter som for eksempel Sonys ( samme sub10K dollars kameraer ).
Blackmagic RAW bliver introduceret idag
I bedste stil er det hele gratis ( for dem der har en licens til DaVinci Resolve) og et URSA Mini Pro ( 4,6K )

Det er muligt at læse en masse mere om teorien bag tiltaget her.

Blackmagic RAW bliver introduceret idag

Her forklarer Grant Petty lige det hele.