Nyt fra LiveU hedder LU300

Er du til live og U og har i det hele taget behovc for at kunne sende live fra alverdens location, ligner LU300 en relevant nyhed.
Som du har gættet det, er LiveU helt fremme i bussen, og pakker nu HEVC, hvilket betyder kraftigere ( og klogere ) kompression, der til gengæld “giver mere båndbredde”, og dermed bedre lyd og billed -kvalitet.

LiveU selv, sigerat det “bare” er et nyt produkt til deres allerede eksisterende HEVC familie.
Men det er vel pænt oplagt at denne “lille ny” er den tilføjelse mange – måske – har ventet på, da de – noget større modeller – jo har det med at koste en del mere i anskaffelse.

LU300 HEVC, er dog fortsat en “performer” der nu bare fylder væsentligt mindre, suppleret med en mere “affordable” pris.
Den hedder LU300 og er pakker i HEVC men kan H264
Samuel Wasserman, LiveU’s CEO and co-founder, siger:
-Our best-in-class LU600 HEVC solution has transformed the market, offering flawless video quality for live news and sports coverage in the most challenging conditions and replacing traditional transmission solutions worldwide. With the LU300, we’ve taken the same professional-grade hardware HEVC encoding technology, and made it accessible to other verticals for their live streaming needs,slutter han og hentyder dermed til at målgruppen nu – lidt mindre – er broadcastere, end “streamere” med LU300.

Læs også  Danske BBS kan også

Specs
Der ser omvendt ikke ud til at være den mindste smule problemer med performance.
Der er plads til – op til – seks kort, fordelt på 2 LTE-Advanced internal modemer og to eksterne, suppleret med WiFi og LAN.

Der er fortsat “extreme low latency”, suppleret med muligheden for at sende i “den højeste kvalitet”, selv i “meget lave bitrates”.

LU300 har som vi forstår det en “ny software/OS”, der – blandt andet – betyder at det er muligt gå tilbage til H.264.
Fordelen ved at forlade HEVC, er at H264 bruger langt mindre strøm.

LiveUs forklaring – i den forbindelse – er lettere sær, da de insisterer på at deres hardware fortsætter med at encode i HEVC, selv om at der sendes i H264.
Vi gætter på at det handler om at software versioner – der jo er ret populære – jo netop fortsat er i H264, mens LiveU fpor længst er gået HEVC.

LU300 skulle kunne/burde kunne køre HEVC i op til tre timer, alene på det interne batteri, så selv meget nervøse producere kan få signalet igennem meget længe før det er nødvendigt.

Der er ydermere indbygget en del hukommelse/lager i nyheden.
Funktionen “Live & Store”, tilbyder en del onboard lager, suppleret af diverse “standalone video encoder” funktioner, der – i princippet – kun er relevante når du gemmer video på enheden.

Læs også  Ny SmallHD monitor

LU300 kan også bruges som LiveU DataBridge, mobile hotspot og lidt til.
Den lille størrelse har dog betydet at der skal spares.
Så nu er skærmen nede på 2.2 tommer, der omvendt er nok til at du kan se “et eller andet”.
Og så ser det ud til at betjeningen er blevet optimeret med lidt ting du kan pille ved, så du kommer lidt hurtigere rundt i menuerne.

Som altid kan enheden styres lokalt, eller remote fra serveren.
LU300 kommer på markedet engang i Q4, og bliver vist frem for første gang på IBC2018.

Læs mere om LiveU, her.

Du kan også følge dem på FB her.