DR skal spare heftigt

Så er DR ellers begyndt at løfte sløret for hvad der kommer til at ske på DR.
Og det bliver som flere medier har været inde på det, et endog meget voldsomt blodbad.

Som tidligere klarer de tynde luftlag sig væsentligt bedre end “produktionen”, der – åbenbart – bare kan udskiftes med robotter eller arkivmateriale, samlet steder hvor der er billigere arbejdskraft.
I konkrete tal ser det ud til at DR skal spare 375-400 medarbejdere væk, hvoraf op imod 25 er såkaldte “chefstillinger”.
Dermed tyder en del på at det endnu engang er netop dem der skaber indholdet og ikke dem der administrerer dem der skaber indhold der bliver fyret.

Fokus områder.
Altså der hvor motorsaven virkeligt får frit løb, er på sport, underholdning, livsstil og udenlandsk fiktion.
TV drama, dokumentar og regionerne slipper for at blive beskæret.
DR skal spare som bare pokker
Helt oppe i de tyndeste luftlag.
Der hvor direktørerne får 3-5 millioner for virkeligt at bestemme, er der 2 ud af 7 der må videre.
Noget – måske – bliver til en enkelt ud af syv, da der reelt kun er 6 direktører, og en direktørstilling der er slået op.
Uanset er det i hvert fald ikke der, der skal spares.

DR selv skriver at der er “Omfattende forandringer i DR” på vej.
Koncernen går fra seks til tre flow TV kanaler, og slanker også deres radioside fra otte til fem radiokanaler.

Konkret betyder det at DR1 og Ramasjang fortsætter som flow TV, ganske som DRK og DR2 også gør det.
De sidste to kanaler bliver blot samlet til et slags Charlie, hvor alt aktualitet bliver afløst af arkiv.

Læs også  DR medie rapport ude

Bag det hele skal fortsat findes et medieforlig og en public service kontrakt, der er gennemsyret af DF og LA principper.
Og da disse partier ser ud til at have besluttet sig for at DR helst skal afgå ved døden. Og det gerne i en fart, ser det ud til at være tæt på at lykkedes for dem med dette forlig.

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn siger:
-Der er truffet en politisk beslutning om at reducere DR’s økonomi med 20 procent. Det bliver hårdt, men vi har taget opgaven på os. Samtidig har vi en ambition om at udvikle DR bedst muligt til fremtidige generationer inden for de nye politiske og økonomiske rammer. Vi præsenterer derfor en nytænkt kanalportefølje, hvor vi reducerer antallet af flowkanaler på tv og radio. Baggrunden er både de nødvendige besparelser og at sikre, at DR kan sætte endnu mere tryk på den digitale omstilling. På indholdssiden vil vi satse endnu mere end hidtil på vores styrkepositioner. Det er alt i alt relativt drastiske forandringer, men jeg tror på, at det er de rette, starter hun og fortsætter.
-Vi kører ikke en grønthøster jævnt hen over hele DR, men foretager klare prioriteringer for at kunne satse på de områder, hvor vi kan noget helt særligt. Dem skal vi fastholde og udvikle. Samtidig skal vi være helt åbne om, at konsekvensen er, at der er noget, vi nedprioriterer. Vi skal være modige, ambitiøse og ikke mindst stå ved de valg, vi nu træffer. For samlet set kommer en mindre økonomi, skarpe indholdsmæssige prioriteringer og vores sats på det digitale til at betyde, at DR’s indhold både vil blive brugt mindre og af færre danskere, slutter hun.

Læs også  DRTV streaming er hemmelig til imorgen

DR, der – i princippet – kunne have forberedt sig på en digital fremtid for mange år siden, bliver så nu endelig nødt til at forholde sig til at alle seere under 45-50 år ikke længere har “et DR” de kan bruge til noget som helst.

Bevares.
de yngste børn kan fortsat parkeres foran Ramasjang, der fortsætter som TV station, hvilket virker underligt, da børn jo for snart 10 år siden overgik til telefon og tablet.
Bevares.
Det betyder jo at familier med mere end en voksen, der nu skal til at betale væsentligt mere licens som skat, kan glæde sig over en kanal de ikke kan bruge til noget særligt.
Altså med mindre at de har nogle børn der ikke ved hvad en telefon eller computer eller tablet er for noget.

Alt andet ser ud til at blive til “mindre flow – mere digital”, som DR videre skriver det.
P1, P2, P3, P4 og P5, skal seriøs til at spille 48 procent dansk musik, fordi DF mener at alt andet er noget værre noget.
Igen.
Det er en del af den public service-kontrakt, som DF lige ville have revideret før DR nu må lukke P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz, der jo også er sådan noget udenlandsk noget.

Læs også  61 timers mindre DR TV om dagen

DR mener selv at “DR fortsat producerer indhold til alle grupper i befolkningen”. De erkender dog at “der vil blive prioriteret hårdt for at koncentrere kræfterne om DR’s styrkepositioner”.
Og da det ikke er “sport, underholdning, livsstil og udenlandsk fiktion”, må folk der kunne tænkes at ville se sådan noget, blive nødt til at gå alle andre steder hen end til DR.

Til gengæld glæder DR sig til at styrke fokus på DR’s TV drama, indhold til små børn, dokumentar samt kor og orkestre. ( som der ikke vil blive sparet på).

DR2 bliver suppleret med DR2+, der som DR3 og DR Ultra bliver til rene digitale tilbud, der fra 2020, kun eksisterer online.

På direktørplan er der i den forbindelse også forandringer.

DR indfører således en “generel ændring af organisationen og går fra to direktører til én for de administrative funktioner”, suppleret med at de går fra “tre til to indholdsdirektører”.
“DR Danmark”, “DR Kultur” og “DR Nyheder” organiseres i to nye, områder: “DR Kultur, Børn og Unge” samt “DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter”.

Det ser ud til at betyde at DR går fra syv til fem direktørområder.

DR’s direktion ser derefter således ud:
Generaldirektør: Maria Rørbye Rønn
Direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion: Nikolas Lyhne-Knudsen
Mediedirektør: Henriette Marienlund
Direktør for Nyheder, Aktualitet og Distrikter: Sandy French
Direktør for Kultur, Børn og Unge: Stillingen opslåes snarest.