TV2 fylder 30 til oktober

Uden at gå helt i selvsving, bliver vi her på redaktionen nødt til at forholde os til at vi faktisk kender en hulens masse menesker der “var med” der den 1. oktober 1988, undertegnede inklusiv.

Dermed er det altså ikke bare TV2 der holder 30 års fødselsdag, lige om snart.
Det er også en hulens masse branchefolk, der – ærligt talt – burde holde vores helt egen “30 år i branchen” fest.

Det gør de nemlig på TV2, lover administrerende direktør, Merete Eldrup.

Som hun siger det i den forbindelse:
-Vi har aldrig været bange for at udfordre os selv, markedet og konkurrenterne, og det bliver vi ved med, starter hun og fortsætter om udviklingen fra en reklamefinansieret TV station, til en der – overvejende ( primært ) er finansieret via abonnement.-

TV2 fejrer deres første 30 år med igen totalt at løbe fra DR
Hun fortsætter.
-Det ligger heldigvis i vores virksomhedskultur, at vi er bedre til at se muligheder end begrænsninger. Vi har en grundstemning præget af en stor lyst til at prøve nye veje – redaktionelt, kommercielt og organisatorisk, når det har været relevant. Dén kultur har hjulpet TV2 fra allerførste dag, slutter hun.

Hun har nu snart været administrerende direktør i 11 år, hvilket må siges at være lidt af en rekord.

Merete Eldrup vurderer ydermere at TV2 succes er direkte afstedkommet af hvad hun kalder for en “tæt relation med danskerne”.

Koncernen har siden starten “leveret nyheder, aktualitet, underholdning, oplevelser, indblik og udsyn til befolkningen og har med relevant public service-indhold bidraget til udviklingen af samfundet”, vurderer hun videre.

Hun forklarer:
-At starte en landsdækkende kanal helt fra bunden i konkurrence med en 100 procent licensfinansieret mastodont og blive danskernes foretrukne kanal efter kun to-tre år er en enestående historie, som kan være vanskelig at forestille sig i dag, forklarer hun videre.
-Det krævede fandenivoldskhed og den ofte omtalte pionerånd – foruden selvfølgelig hårdt arbejde i store mængder – hos både bestyrelse, direktion, ledelse og medarbejdere at nå dertil. Succesen skyldtes også stor professionalisme og et internationalt udsyn, hvor man turde kombinere dansk produktion med inspiration fra udenlandske formater.
Hun fortsætter.
-TV2 startede på et højt niveau, og det lykkedes blandt andet at tiltrække erfarne journalister og redaktører fra både dagblade og DR. TV2 ville fra starten gøre sig stærkt gældende – og ville være bedst – på nyheds- og aktualitetsområdet. TV2 har aldrig accepteret tanken om at spille andenviolin i forbindelse med dækning af for eksempel valg og kongelige begivenheder, som det er blevet tilfældet for de nye public service-kanaler i Norge og Sverige, slutter hun.

Læs også  Broadcastere i nye problemer - aviserne dropper jer

Og det er så det TV2 er på vej til at fejre her i oktober.
TV2 fejrer deres første 30 år med igen totalt at løbe fra DR
Merete Eldrup forklarer videre:
-Hos TV2 har der altid været lyst til at finde ”uopdaget land”, som bør undersøges. Det skete i de følgende år med de nyskabende live-sendinger fra Tour de France, med familiejulekalenderne fra 1994, som børn og voksne kan se sammen klokken 20.00, og med morgen-tv med nyheder, sport, vejr og ’Go’ morgen Danmark’ fra 1996.
Hun fortsætter.
-Det passer godt i vores sjæl at udforske og ikke at være bange for det nye. Lysten til at udkomme med indhold på kryds og tværs – på tv og digitalt – er ligeledes vokset og er blevet en integreret del af vores arbejde på TV2, slutter hun.

I forhold til hele Danmark, siger hun:
-Som samfund og som et lille sprog- og kulturområde er det afgørende med indhold, som tager afsæt i en dansk virkelighed og beskæftiger sig med emner af stor relevans. En af TV2s mest grundlæggende forpligtelser er oplysning, så borgerne på et velinformeret grundlag kan reflektere, træffe beslutninger og deltage i samfundet, fortsætter hun.
-Vores øgede produktion af dansk indhold faldt sammen med, at det ikke længere var muligt at få udenlandske serier til at fungere i den bedste sendetid på vores hovedkanal. Danskerne vil helst se dansk tv hos TV2, og derfor har vi dansksproget primetime stort set året rundt med vægt på nyheder og aktualitet, slutter hun og løfter sløret for at det skam ikke bare var held der gjorde TV2 ( hovedkanalen ) til landets mest populære TV station.

Læs også  Tysk Bundesliga tilbage den 16 maj

-Det var både heldigt og rigtigt set, at vi droppede de udenlandske serier til fordel for mere dansk produktion. Efterfølgende dukkede streamingtjenester op med masser af udenlandsk indhold. De spiller på en bane og med indhold, som TV2s hovedkanal allerede havde fravalgt i den bedste sendetid. Vi har langt større opbakning til det danske indhold, som både fungerer på lineært tv og er unikt streaming-indhold, når vi sammenholder med udbuddet fra de udenlandske tjenester, slutter hun.

En anden del af TV2s historie er satset på folke sportsgrene.

Hvem husker således ikke TV2 Sport, der gik i luften den 9. januar 2015.
En kanal der på mindre end 12 måneder – igen – blev landets mest sete sportskanal.
I år 2000 kom Zulu og i 2004 gik TV2 ind i “streaming”, konkret i form af TV2 Sputnik, der startede som en on demand-service, der idag kendes som TV2 Play.

I takt med at befolkningen blev stadig ældre, kom TV2 Charlie til den 1. oktober 2004, hvilket betyder at denne kanal kan fejre 14 års jubilæum, mens hovedkanalen fejrer 30 år.
Eldrup forklarer videre:
-I dag kan ingen forestille sig TV2 uden eksempelvis tv2.dk og TV2 News. Der er sket en kolossal udvikling på de 30 år fra én kanal til nu seks TV kanaler, en streamingtjeneste i stor vækst samt tv2.dk og apps, der er i kontakt med over én million brugere hver dag, slutter hun.
TV2 fejrer deres første 30 år med igen totalt at løbe fra DR
Trofaste brugere kan derfor i uge 40 se frem til en lan række “særlige programmer”, herunder et “fødselsdagsshow”, der optages i kulturhuset Odeon i Odense.

Læs også  Mellem os

TV2s store fødselsdagsshow og programmerne i uge før er blandt andet:

Selve fødselsdagen, ( fødselsdags show ) hvor Cecilie Frøkjær og Anders Breinholt er værter, bliver suppleret med et utal af nyt og gamle formater.

Herunder en ny omgang “Lykkehjulet” der vil fylde godt i programfladen i uge 40.
Her er det så ellers Stephania Potalivo, der “vender bogstaver”, mens Mikkel Kryger “holder styr på gæster og hjul”.
Blandt gæsterne er naturligvis Bengt Burg, Michael Meyerheim og Carina.

Et andet meget populært format, er “progeriabarn” historien der nu må være små ti år gammel.
Her mødte seerne Jesper Sørensen, der som 13 årig i 2008, havde fået at vide at han nok ikke blev mange uger ældre.
Her – mange år senere – er Jesper nu snart 21 år gammel, og han er fortsat i live.

Godt gået nu hvor den gennemsnitlige leve alder for et progeria barn netop er 13 år.
TV2 fejrer deres første 30 år med igen totalt at løbe fra DR

TV2 seere med hang til VMD, kan se frem til en omgang “80’er Vild med dans”, hvor Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller, der begge er født i 80’erne, disker op med dans og musik fra de år hvor de blev født.

Selve fødselsdagsshowet bliv er en ren Cecilie Frøkjær og Anders Breinholt fest.
De har allerede lovet at mange tidligere TV2 gæster – igen – kigger forbi, hvilket burde give en garanti for “sjove gensyn” og “underholdning i topklasse”.
TV2 fejrer deres første 30 år med igen totalt at løbe fra DR
Blandt de allerede annoncerede indslag er “DAD, Christopher og mange flere#, der glæder sig til at være med til at fejre “TV 2 30 år”, med alt fra peber bøsser til det der er værre, nu hvor TV2 stadig ikke er blevet gift med en endnu større mediekoncern.