Meget lidt ude om de nye fra Leitz

Dem der er vant til at jonglere med Summilux Thalia Summicron fra Leitz, bliver helt sikkert ikke den mindste smule overrasket over at et par nye zooms, der kommer engang sidst i 2019 fra Leitz Cine, som du kunne tænkes at kende som det tidligere CW Sonder Optic, koster en del mere end 50.000 dollars stykket.

De to nyheder, muligvis suppleret med en prime, der i alle tilfælde er Full Frame/Vista Vision format objektiver, er i den forbindelse blot første omgang af en masse af slagsen.
Rygterne vil således vide at den ene prime, eller alle tre, er en del af en kommende serie på hele tolv objektiver, der starter på 18mm og som fortsætter op til 180mm.
Og nu hvor de ( alle ) kommer som T1.8, har du gættet det.
Det er ikke helt billigt at få fingre i primes der både ligner det som Leitz Cine glas kan, suppleret med den heldige lysfølsomhed på T1.8.
Indtil videre er formodningen at hver og eneste prime koster mindst 50,000 dollars.
Lækkert nyt fra Leitz det tidligere CW Sonder Optic

Omvendt.
De kommer først engang i 2020, så der burde være tid til at spare de der – mindst – 600.000 dollars sammen, alene til denne glas serie.

Dermed erkender vi at vi faktisk ikke ved hvad de to annoncerede zooms koster.
Igen.
De kommer til at dække over en del primes, så du kommer nok ikke i nærheden af hverken den kommende 25-75mm eller den længere 55-125mm, for under 100.000 dollars.
Begge – vurderes – dog til at kunne erhverves for noget der ligner 50.000 dollars.
Det gætter vi dog på er en af de sædvanlige fejl fra rygtebørsen, da de 50.000 dollars er bekræftet til at være prisen for hver enkelt prime i den kommende Full Frame/Vista Vision serie.
Lækkert nyt fra Leitz det tidligere CW Sonder Optic
Som vi forstår det, er den 25mm prime der også er blevet vist frem, første ( fungerende ) mock up, af den kommende FF/VV serie.

Læs også  Så er 360grader blevet til 8K

Dem der overvejer at investere i Euro, kan se frem til ( potentielt ) lidt mere bekræftede priser, nemlig omkring 30.000 euro for hver zoom og omkring 45.000 euro for hver prime..
Det skulle være muligt – løbende – at læse videre om nyhederne her.