Fuld CCU på et EVA1

Er du en af dem der producerer på det lille nye alternativ til – for eksempel – FS5 mk2 eller FS7 mk2 eller C300 mk2, er en nyhed fra Cyanview potentielt pænt relevant.

Nyheden der – kort fortalt – er en ny “wired” mulighed for at styre et EVA1, og via deres software, som de kalder for ROP, ( remote operation ) stort set alle funktioner.

Cyanview ser så ellers ud til enten ( det er pænt uforklaret ) at have fået fuld adgang til “color matrix” i det lille Eva, eller har i det mindste muligheden for at emulere en del af dette “matrix”, og på den måde styre en god del af farverne, ISO og stort set alt andet på et kamera der ellers ikke burde kunne udstyres med en “CCU”.
Igen.
Det er såmænd heller ikke en CCU, men derimod et slag software baseret kig ind i “motoren” på et “sub 10K dollar” kamera, der – forresten – ser ud til at være ned på lige omkring 43.000 ex. i disse dage, da flere gerne vil sælge det “på tilbud”.

Panasonic har fået en gode ide sammen med franske Cyanview
Når det er på plads at det – er muligt – at styre et EVA1 via ROP softwaren, ser det ud til at være en halv sandhed, da Cyanview reelt har “hacket” ROP softwaren, og dermed USB porten til EVA.
Så før det virker “perfekt” skal Panasonic lige frigive en nye firmware til dette kamera der er parat om “quelques semaines”.

Læs også  I disse virtuelle streamtider

Det er for den uforstående om et par uger, da Cyanview er franske.
Om det giver problemer er usikkert.
Men som alle kunne opleve det på IBC2018, hvor denne løsning også blev vist frem, så ser Panasonic ud til at have besluttet at fremtiden handler om at arbejde meget mere sammen med 3. parts producenter af alt fra software til hardware.

I den forbindelse er det faktisk pænt oplagt hvorfor det endte med at blive et fransk firma der endte med at levere en sådan løsning, der – formodentligt – bliver så dyr så den skal lejes ind.
Igen.
Det finder vi først ud af når firmwaren og hardwaren rent faktisk bliver til at finde på markedet.
Panasonic har fået en gode ide sammen med franske Cyanview
Som du kan høre nederst i videoen ser det ud til at Cyanview rent faktisk har fået adgang rigtigt langt ned i kameraet.
Som eksempel er det pludseligt muligt at styre detail på et EVA1, hvilket – overhovedet – ikke har været muligt tidligere.
Heller ikke i de normale menuer.
Og da Cyanview’s ide ser ud til at være at det skal være muligt at styre 5-10 kameraer til multikamera EVA1 produktioner, er det muligt bare at “kopiere” settings ud til alle kameraer, der så styres og indstilles lokalt af fotograferne, mens CCU arbejdet betyder at der kan optaget med et s35 kamera i selv pænt ekstreme situationer, hvor lyset skifter mange blænder, hele tiden.
Panasonic har fået en gode ide sammen med franske Cyanview
Før det hele virker skal der et USB3 til LAN kabel bag i EVA1, der så taler med “CCUen” via ethernet, hvilket – burde – være lynhurtigt.
Det eneste der dermed mangler, som vi forresten er helt sikre på ikke kommer, er muligheden for at sende billederne over ethernet.
Det betyder omvendt heller ikke særligt meget nu hvor der alligevel er trukket RJ45.
Så betyder en enkelt BNC jo ikke det store.

Læs også  Det der EVA1 der

Nyheden, altså muligheden for at styre et EVA via LAN, er fortsat så ny at Cyanview end ikke omtaler denne feature på deres site.
De omtaler oplagt nok deres hardware, der er en slags CCU, der kan bruges til det som de ser ud til at have ( haft ?) fokus på, nemlig små PTZ agtige kameraer, hvor de – gætter vi på – er faldet over den fulde “panasonic CCU protokol”, der viste sig også at fungere med EVA1.

Indtil videre kender vi hverken prisen på Cyanview, eller dem eventuelle pris på en firmware opgradering, der inkluderer disse features.
Det er nemlig ikke helt sikkert at denne vil være gratis, da det faktisk er nogle potentielt powerfulde features du pludselig får fingrene i.
Panasonic har fået en gode ide sammen med franske Cyanview
Slutteligt, kunne det sagtens tænkes at de selvsamme features rent faktisk kan trækkes ud af de nyeste “store” VariCams.
Disse har jo også et USB stik.
Og kan – ligesom EVA1 – delvist styres “wireless” via en properitær USB pind.
I den forbindelse erkender heller ikke at være klar over om det – for eksempel – er muligt at CCU styre ( sådan lidt cirka agtigt ) via den USB pind, der allerede nu fungerer med EVA ROP, der er software der kun fungerer på tablets. ( og måske på store androids ?)
Her nyheden forklaret af Luc Bara og David Bourgeois fra Panasonic og Cyanview.

Læs også  Nye high output Lightstar LED lamper