EBU ærgelig over udviklingen med DR

På et netop afholdt møde hos EBU i Bruxelles, valgte det såkaldte EBU Executive Board i unison at udtrykke deres “angst” for at den danske regerings nye “public service contract”, der som bekendt “dramatically will restrict the organization’s scope and range of programming and remit”. 

De 20 procents besparelser og de stadig mere udtalte restriktioner i forhold til at DR ikke må grave efter historier der “generer” de politikere der har bestemt at DR ikke må “grave”, gør the EBU Executive Board “concerned”, da de vurderer at der er tale om et “political attempts to drastically narrow and alter the accepted broad remit of public service media”.

Det er – vel sagtens – kun et enkelt hak på kæden fra lodret diktatur, set gennem EBUs briller, der jo netop er den organistation der varetager PBS TV stationerne og deres “status” i Europa.
lidt fra EBUs site width=
The EBU Executive Board vurderer videre at seerne vil opleve at sådanne restriktioner “will limit diversity and access to programmes that are relevant to their lives while fostering social cohesion and understanding at a time when this is more important than ever”.
Der cirka er det samme som at mene at befolkningen nu bliver styret af kommercielle interresser og politikerne, der mener at det kun er bestemte nyheder og information befolkningen må få adgang til.

Læs også  DR gør rent bord

EBU’s Executive Board vurderer videre at argumentet med at de private ( lokale ) medier “får det meget bedre” når PBS TV bliver begrænset, er forkert.
Noget et utal af EBU lande kan bevise og fortælle de lokale politikere en masse om.

Vel sagtens noget den nuværende kulturminister kunne tænkes at få at vide når hun kaster håndklædet i ringen lige om snart og tager til – vel sagtens – Bruxelles, for der at fortsætte kampen mod ?

EBU vurderer uanset at alle de værdier som EBU medlemmerne baserer deres “produktion og eksistens på” (Universality, Independence, Excellence, Diversity, Accountability, Innovation) understreger at der er brug for noget der minder om dette hos den danske regering, der ser ud til at have andre – nu realiserede – planer.

EBU’s Executive Board består af
Jean-Paul Philippot: President EBU, President RTBF
Monica Maggioni: Vice-President EBU, Journalist and Former President RAI
Cilla Benkö: Director General Swedish Radio 
Petr Dvořák: Director General Ceská Televize
Petr Fedorov: Deputy Director General RTR
Marko Filli: Deputy Director General RTV Slovenia
Ken MacQuarrie: BBC Director Nations & Regions
Gilles Marchand: Director General SRG SSR
Tonio Portughese: Chairman of the Board Public Broadcasting Services Ltd. (Malta)
Christian Vion: Deputy Director General for Management, Production and Resources, France Télévisions
Ulrich Wilhelm: Director General Bayerischer Rundfunk, Chairman ARD
Noel Curran: Director General EBU

Læs også  Snowman Production bag ny omgang Gift ved første blik

Det er muligt at læse mere om EBU her.