Så er Panasonic også full frame mirrorless

Der kan vel ingen tvivl herske om at Canon netop har fået så meget baghjul at selv de lokale repræsentanter ikke lige tager telefonen i denne uge.
I hvert fald i forhold til full frame mirrorless videoproduktion.
Som det ser ud nu, melder Panasonic sig nemlig ind i flokken af producenter der kan det der pjat med full frame video, hvor den der bruger et kamera fra denne producent altså får fingre i hele CMOS, og ikke bare et hjørne som med et nyligt annonceret – andet full frame – spejlløst.

Træerne gror dog som bekendt slet ikke ind i himmelen.
Noget der også er tilfældet med Panasonic.
Deres netop annoncerede S1R og S1, der er to full frame spejlløse, målrettet SLR folket og video ditto, og som derfor har to forskellige opløsninger ( konkret 49MP og 24MP ), der – specielt i tilfældet med den “lille” ser ud til at gå forbløffende godt op i 6Kx4K ( eller hvis pixels nu er lidt aflange ) ender som 8x4K, og som derfor kan skaleres 2:1 ned. (16:10 DCI 4k)
Panasonic på vej med FF mirrorless nyhed kommer i 2019

På samme måde kunne de 49MP, som det store har, passe fint med 8x6K, der evt med lidt aflange fotosites kunne blive til 49MP.

Igen.
Vi ved i realiteten absolut intet. (eller meget lidt )
Det eneste vi ser ud til at vide er at Panasonic har annonceret et FF kamera, der er spejlløst, og som derfor kan bruge ( og det er potentielt den bedste nyhed ) M-glas fra Leica, som Panasonic mener er deres partner i dette forløb.
Det kunne blive endog meget interessant at se en 2019-2020 sensor med Leic M glas foran, nærmest uanset hvad.

Læs også  30.72TB SSD på vej

Tilbage til de to Panasonic S serie kameraer.
Vi kender forresten heller ikke prisen.
Men lad os for morskabens skyld vurdere at priserne bliver hysterisk identisk med Sonys tilsvarende video og flagskibs modeller.
Ender Panasonic der, er det jo fint, og dermed ikke et billigt kamera, men derimod en investering i en linie der – måske – kan bruges sammen med VariCaM eller måske med et EVA, eller måske sammen med dine eksisterende Lumix kameraer. (som B kamera)
Panasonic på vej med FF mirrorless nyhed kommer i 2019
Eneste problem er at alle andre – med Sony som den eneste der har haft professionel succes – har allerede solgt en hulens masse huse, her de sidste 5 år.
Spørgsmålet er om fanbasen er stor nok til at Panasonics kunder vælger at gå Panasonic vejen, eller bliver på deres micro43 kameraer, der såmænd laver fine ting, men som – blandt andet – ikke har samme DOF som de kommede SR1 og S1, ganske som der jo også er en del år imellem fortidens og fremtidens modeller.

Forventningen og lovningen er at vi får mere at vide i det tidlige forår 2019, der altså ikke er det tidspunkt hvor de nye kameraer kommer.
Det er først senere.

Formodentligt så meget senere at der er kommet en del nye Sony modeller, heriblandt det nye 100MP Sony ( undskyld Fuji GFX-100, der har en 100mp Sony CMOS ), og måske endda en generation 2 af Canons ultra video crop kamera ( APS-C i Q2 af 2018, nej vel ), suppleret af en masse andre spejlløse, der – måske – kan give de specs Panasonic lover krig på gaflen.

Læs også  NAB nyt fra Ready Rig

Her de specs der ( måske ) kommer med de to nye Panasonic kameraer engang i ( foråret ? ) 2019:
Panasonic på vej med FF mirrorless nyhed kommer i 2019
SR1 ( stills )
47 MP
Panasonic sensor
Dual I.S. (både i objektiv og i hus)
XQD og SD slot til optagelse)
4k60p

S1 ( video )
24 MP ( mindre rollings shutter på video og mindre konvertering af pixels )
L-mount ( kendt fra Leica SL serien ) ( der ikke har adaptorer endnu ) ( til f.eks almindelig ff objektiver, selv om at sensor kun er ff )
Panasonic sensor
Dual I.S. (både i objektiv og i hus)
XQD og SD slot til optagelse)

Det skulle blive muligt at optage i 4K 60p/50p på begge ( hvilket burde være et absolut minimum i et kamera der først lander i 2019.

Serien skulle starte med at der findes ( mindst ) 3 Panasonic objektiver til serien, en 24-105mm, en 70-200mm og endelig en 50mm f 1.4, der dermed sagtens kunne være konverterede Sigma ART glas.
Det kan også være Panasonics egne, som de påstår.
Igen.
Der er også en bunke ( sygt dyre ) Leica SL glas, der passer til det mount som Panasonic har valgt.
Disse burde fungere fra starten at.