DR Undervisning lever stadig

Vi er et par stykker der husker dengang DR Undervisning var en af de mest aktive afdelingen med bunker af projekter undervejs og endnu flere der snart var færdige.
Det var dengang.
Siden har der været lidt stille om størrelsen.
Altså lige indtil nu, hvor der ser ud til at ske en masse, endnu engang.

Denne gang er det “DR’s tilbud til alle gymnasiale uddannelser”, der har planer om at “øge sit fokus på samfundets udfordringer”.

Blandt de planlagte forløb som du kan læse mere om her, finder den interessserede sidste nyt om alt fra søvnvaner til midtvejsvalg og finanslov, hvilket som altid understreger hvor langt omkring DR Undervisning kommer.
DR Undervisning har masser af ideer
Som vi forstår det, er det planen – uanset de igangværende spareplaner – at producere indhold til 10 temaer om året, “som skal få elever på gymnasiale uddannelser til at undersøge og debattere det samfund, de lever i”.

Formodentligt ikke helt hvad VLAK havde håbet på at unge borgere lærte mens de går i gymnasiet.
Men ikke desto mindre hvad DR Undervisning tilbyder de gymnasiale uddannelser i Danmark.

Som de fleste undervisere der har kigget på hvad DR Undervisning producerer, så er der tale om gratis undervisningsmateriale, der “tager udgangspunkt i klip fra DR’s store mediearkiv” suppleret med “opgaver, der understøtter læringsmålene på gymnasierne”.

Læs også  Operation X: Kræftbørn

Og nu hvor en del tyder på at DR for fremtiden vil “fokusere langt mere på udfordringer i samfundet og prioritere undervisningsmateriale til fagene samfundsfag, historie, religion, dansk og mediefag”, er der jo en masse at glæde sig til.

Birgitta Præstholm, der er teamleder for DR Skole og Undervisning forklarer:
-DR’s arkiv er med debatprogrammer som “Debatten”, aktualitetsprogrammer som “Deadline” og dokumentarprogrammer som “Historien om Danmark” særligt rigt på materiale om samfundsmæssige problemstillinger i både nutid og datid. Det vil vi gerne udnytte bedre. Derfor vil DR Undervisning fremover fokusere langt mere på udfordringer i samfundet og prioritere undervisningsmateriale til fagene samfundsfag, historie, religion, dansk og mediefag, slutter hun.

DR Undervisning, der idag bor i Aalborg, starter i den forbindelse med deres første tema “”Udfordringer i demokratiet”, der såmænd allerede er online nu.
Næste tema, der kommer til oktober, kigger på de sociale forskelle og politiske ideologier.
Senere kigges der på blandt andet “midtvejsvalget i USA”, samt den “kommende finanslov i Danmark”.

Ud over de store temaer, har DR Undervisning planer om at lave “special temaer”, der knyttes sig til “de kampagner, som DR laver på tværs af sine platforme”.

Som eksempel kører/kørte DR en kampagne i 2018 der hedder “Viden skaber os”, der – hvis du ikke vidste det – har fokus på videnskab.
I den anledning udgiver DR Undervisning et specialtema, suppleret af et andet om “unges søvnvaner”.

Læs også  DR3 prøver med skaterpiger

Som altid med DR Undervisning, er det meste “udviklet sammen med gymnasielærere for at sikre kvaliteten af materialet”.

Temaerne kan derfor – som regel – bruges direkte i undervisningen og er typisk så aktuel, at det både er relevant og “nyt” det der bliver undervist i, hvorfor eleverne finder materialet både relevant og interessant.

Det er muligt at læse mere om denne afdeling
https://www.dr.dk/undervisning
her.