Snart tid til Knæk Cancer 2018

Så er det snart blevet uge 43, hvor det som du sikkert også er klar over, er “Knæk Cancer” uge på TV2, hvorfor alle der kigger med, kan se frem til en masse Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen.
De er nemlig ambassadører, og derfor dem der holder sammen på hele ugen, i hvad der må siges at være blevet en “tradition”, for både TV2 og de mange der ser med hver uge.

Som de fleste vil have bemærket er forberedelserne allerede igang.
Både på TV2, men så sandelig også ude i de mange lokalsamfund, der melder sig og som – for eksempel – etablerer deres egne indsamlinger, som du kan se en promo for nederst.
Knæk Cancer uge på TV2
TV2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, forklarer:
-Knæk Cancer er blevet en uge, hvor vi har fået en tradition for at hjælpe og gøre lidt ekstra for hinanden. TV2 og Kræftens Bekæmpelse følger med, når seere og brugere skaber fantasifulde Knæk Cancer-blomster, bakker op om lys-events og igangsætter rørende og store indsamlinger, som vi ikke på forhånd havde kunnet forestille os. Jeg er virkelig imponeret. Og når man nogle gange siger til sig selv, at nu kan det ikke blive bedre, så overgår danskernes kreativitet, engagement og ønske om at hjælpe endnu en gang sig selv, slutter hun og bliver suppleret af Kræftens Bekæmpelses direktør, Jesper Fisker.
Knæk Cancer uge på TV2
Han siger
-Knæk Cancer voksede sig meget hurtigt til at blive en folkesag, som samler os og giver os en følelse af fællesskab og håb til de mange, der har sygdommen tæt inde på livet. Knæk Cancer giver os også mulighed for at oplyse danskerne om kræft, og så har Knæk Cancer indsamlet mange millioner kroner, som gør en kæmpe forskel for kræftpatienterne.

Læs også  BRAW er nået ud i verden

Bedst af alt betyder de mange penge der bliver samlet ind, at Knæk Cancer nu er oppe på 242 projekter, som interesserede kan læse mere om her.
Knæk Cancer uge på TV2
Selve ugen byder i den forbindelse på et utal af programmer på TV2, ganske som de faste formater som “Go aften Danmark” og “Go’ morgen Danmark” begge har fokus på netop Cancer, i det sidste tilfælde allerede fra ugen før, hvor “Go’ morgen Danmark” tager fat i emnet fra 21. oktober.

Formater som “Toppen af poppen knækker cancer”, suppleres af “Vild med dans knækker cancer”, der nu er i Det Kongelige Teater.

Det store indsamlings show bliver som altid sendt live om lørdagen, hvor Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsens lukker festen.

Cecilie Frøkjær siger:
-Det er fantastisk at være del af det store fællesskab under Knæk Cancer, hvor vi samler vigtige midler ind til forskning, der kan hjælpe patienter nu og i fremtiden. Men Knæk Cancer er også med til at fortælle vigtige historier, som dem med sygdommen tæt inde på livet kan finde styrke og inspiration i, samtidig med at vi andre kan blive klogere på, hvad en kræftsygdom kan indebære. På den måde kan vi komme berøringsangsten til livs, så vi tør tale om sygdommen og hjælpe hinanden. Kræft er en barsk sygdom, og ingen skal stå alene, starter hun og fortsætter.
-Det er vigtigt, at vi støtter forskningen, og derudover skal vi skabe fællesskab! Hjælpe hinanden og huske, at de små ting – og ting af praktisk karakter – faktisk er super vigtige, når kræften rammer, og hverdagen pludselig ændres, slutter hun.

Læs også  TV2 samlede ind sammen med de mange seere

Anne Engdal Stig Christensen fortsætter:
-Da Knæk Cancer blev sendt for første gang i 2012, var det ikke givet, at eventen skulle fortsætte helt frem til nu, men Knæk Cancer udviklede sig meget hurtigt til en folkesag, som skabte et kolossalt engagement i befolkningen. Knæk Cancer går hånd i hånd med TV2s ønske om at lave journalistik med fokus på danskernes glæder og udfordringer og om de emner, der betyder mest for os, slutter hun.
Her lidt promoer

START DIN EGEN INDSAMLING – BANDEKASSEN from TV 2 Marketing on Vimeo.

KNÆK CANCER LANCERING from TV 2 Marketing on Vimeo.