Tid til et nyt folketingsår

TV stationerne står mere end klar imorgen, tirsdag, når statsminister Lars Løkke Rasmussen står på folketingets talerstol, for at åbne folketingsåret, igen.

Og selv om at det måske ikke overrasker, taler han bagefter ud, på TV2 og TV2 News, der begge er tilstede for at sende alt fra åbningstalen, til at videregive tankerne bag denne.
TV2 lover ydermere at dække de “politiske reaktioner på talen”, i en tid, hvor stadig flere mener at regeringen har en ny farve efter det næste valg.

Det er dog ikke kun TV2 der er til at finde på “borgen” i morgen.
TV2 Regionerne vil ligeledes være mødt talstærkt op, da der er mange regionale spørgsmål der trænger sig på, nu hvor Folketingets nye arbejdsår, går igang.
TV2 og TV2 Regionerne dækker folketingets åbning heftigt

Som du måske allerede ved det, løber festen af staben klokken 12.00 imorgen, hvor Folketingets talerstol, bliver til stedet hvor – den sidste åbningstale, inden der udskrives folketingsvalg – tales, foran et veloplagt publikum, både i salen, og hjemme foran skærmene.

Foletingets åbning er nemlig også stedet og dagen, hvor valgkampen formodentligt bliver skudt igang for alvor, hvorfor der er en lang række politiske kommentatorer der ser frem til at høre hvad ministeren har på hjertet.

TV2 og TV2 News har – måske endda med et skævt smil – inviteret alle “erklærede statsministerkandidater” fra oppositionen : Mette Frederiksen (S), Uffe Elbæk (Alternativet) og Pernille Skipper (Enhedslisten) til at fortælle hvad de synes om talen.

Læs også  YouSee Discovery konflikt sparker til problemet

Med lidt held har statsministeren lidt tid til at tale med, når talen skal drøftes med oppositionen.

Som enkelte har gættet, bliver det med andre ord, lidt af en TV fest, både klokken 11.05 og igen klokken 13.30, hvor TV2 og TV2 News samsender.
TV2 og TV2 Regionerne dækker folketingets åbning heftigt
Noget der har betydet at TV2 også selv har hentet deres politiske kommentatorer frem, i form af blandt andet Hans Engell og politisk redaktør, Anders Langballe.
Behørigt suppleret af Cecilie Beck der værter den hele vejen igennem.

Som pointeret er de otte TV2 Regioner også med.
De overtager således sendefladen fra klokken 13.30, hvor det bliver muligt at se regionale programmer, uanset hvor i landet du er, der alle bliver sendt fra fællessalen, der er en hel institution på Christiansborg.

I bedste stil prøver TV2 News at være lidt interaktive på selve dagen.
Det betyder at seerne via Miriam Zesler, der fungerer som såkaldt “fremskudt News-vært på Christiansborg”, kan stille relevante spørgsmål, hvis hun ikke lige selv stiller dem.

Formater som “Tirsdagsanalysen” der bliver sendt klokken 18.20 og 19.23, vil oplagt begge have fokus på netop åbningen, ganske som Lars Løkke Rasmussen går live på News for at “besvare spørgsmål fra danskerne”, klokken 19.50.

Ulla Østergaard, der er politisk udviklingschef på TV2 News, siger:
-I løbet af dagen kan seerne indsende spørgsmål til statsministeren, og efter “Tirsdagsanalysen” er Lars Løkke Rasmussen i News-studiet for at give svar på de spørgsmål, som seerne brænder for at høre mere om. News-vært Søren Lippert og politisk redaktør Anders Langballe vil udvælge spørgsmål og følge op på de svar, statsministeren giver, slutter hun.

Læs også  Nent og YouSee deler Premier League